zondag 12 april 2015

BRUGGETJE BIJ DE BOERDERIJUM FEESTELIJK GEOPEND

De brug is geopend! Rechts Irma Zijlstra, zij regelde 'het bruggetje voor Beijum'
Cissy Gress leest haar gedicht voor
Het terras
Zo moet de Boerderijum zijn. Daarvoor is het een jaar of zes geleden herbouwd. Het moet een bruisende plek midden in het hart van Beijum zijn. En dat was het omstreeks het middaguur toen wijkwethouder Mattias Gijsbertsen het bruggetje van en naar de speelweide officieel opende.
Het bruisen gaat de gele middag nog door, Beijumers, het is prachtig voorjaarsweer en de Boerderijum is een plek waar het goed toeven is. Kom genieten.
Wim staat de wijkwethouder bij...
De sleutel wordt overhandigd
Kdv Mallemolen is vandaag ook open
Enkele tientallen belangstellenden verzamelden zich rond twaalf uur bij de brug. Er waren speeches van o.a. locatiehoofd Sita Mik, van Wim en van Gijsbertsen. Zangeres Cissy Gress las een gedicht voor (svp even sturen!) en daarna werd de brug met een grote sleutel geopend.

Ja..., gaat ie?
Het heeft wat voeten in aarde gehad om de brug te realiseren. "Er is strijd om gevoerd", aldus Sita Mik. Dat geeft niet, een beetje strijd hoort bij Beijum. als alles uiteindelijk maar goed komt. En dat is hier bij de Boerderijum het geval. De brug verstevigt de sociale functie van de Boerderijum, kinderen (ouders) hoeven nu niet perse de Boerderijum meer door om naar het terras of de speeltoestellen te lopen.

Het voorjaar jubelt er over in Beijum. De zon, de fluitende vogels, de bloesems em knoppen aan de bomen. Mensen, geniet! Ga er op uit.

Tot 16 uur, open dag Boerderijum!
Foto's zijn groter te klikken.
Willy Koolstra was voor de Regiokrant present.
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was niet alleen feest bij de Boerderijum. Onze Beijumreporter
is jarig vandaag. Johan van Harte Gefeliciteerd met jouw verjaardag

Martin

Anoniem zei

Hieperdepiep en nog vele jaren! Xxxxx