woensdag 22 april 2015

BOMEN IN PLUKBOS KARDINGE KRIJGEN WATER IVM DROOGTE

In november 2010 opende toenmalig burgemeester Rehwinkel het plukbos langs het Meedenpad in Kardinge. Dit gebeurde binnen het kader van het project Groningen-Eetbare Stad.

De plukbossen zijn bedacht door twee buurtbewoners. De aanplant van de plukbossen maakt deel uit het van het project Groningen - Eetbare Stad, dat erop gericht is om het voedsel weer dichter bij de mensen te brengen. Burgemeester Rehwinkel is erg blij met het initiatief. 'Door nu met elkaar tijd, energie en geld in dit plukbos te stoppen, kunnen we later met elkaar letterlijk de vruchten plukken. Voor kinderen is het bos prachtig omdat ze zo direct in contact komen met eetbare natuur'
http://www.natuurmonumenten.nl/content/plukbos-kardinge-geopend


Gisteravond fietste ondergetekende na een sportuurtje in DijkmanSport, zie logo links, tegen 21 uur terug naar Beijum (via het binnenkort te slopen Meedenpadviaduct en het Meedenpad). Het was al schemerdonker. Wat is dat nou? Een in het groen geklede dame zwaait aan de andere kant van de sloot met een emmer. Wat ben je aan het doen? "Ik haal water uit de sloot om bomen water te geven. In verband met de heersende droogte komen ze te kort." 
Aha, een medewerkster van het plukbos in Kardinge verzorgt nieuwe aanwas. De foto is wat onduidelijk omdat de vrouw zwaaide en omdat ze schutkleur-kleren aan had (groen op groen).

Via een buurtbewoner hoorde ondergetekende een kwartiertje later dat er afgelopen winter gele kornoeljes zijn gepland en dat die genoeg te drinken moeten krijgen. Sproeien schijn je het beste te kunnen doen als de zon niet schijnt maar in de avonduren.

Ongeveer 150 meter achter de groene dame loopt een rood fietspad schuin door het gebied. De buurtbewoner: "Daar worden binnenkort zieke kastanjes verwijderd en vervangen door nieuwe notenbomen. "

De mens helpt de natuur in het Kardingepark een handje. We leggen plukbossen aan en ondersteunen ze, geven bomen water tijdens droge periodes en we vervangen zieke bomen door jonge gezonde exemplaren.

Geen opmerkingen: