donderdag 23 april 2015

SOCIAAL VUILNIS IN BEIJUM (19)


Het valt de blogger de laatste weken een beetje tegen van de normaal gesproken goedgeefse Beijumers, want waar blijven de dikke bankstellen? De klerenkasten en de joekels van afgedankte televisies? 

Waar moeten we het mee doen deze maand wat betreft gratis sociaal vuilnis voor de minder bedeelden in Beijum?
Zie bovenste foto, een frituurpan, en zo te zien zat de frituurolie er nog in. Eerst maar meer weer even een morele preek, met opgeheven wijsvinger. Want, mag die klep in het vervolg dicht? Goedgeefse frituurpan-mensen, er loopt ook wel eens ongedierte rond in de Beijumer straten hoor. Kan zoiets in het vervolg worden afgesloten en met een plastiek zak er omheen worden aangeboden? Dank u.

Hé, wat hebben we daar? Een televisieschotel? Past zo'n ding niet onder in een zwarte bak? Nee, mag niet maar ja, er mag zoveel niet. Er wordt van alles onder in zwarte bakken gestopt, ook die dingen waar verwijderingsbijdragen voor wordt gevraagd. Kapot geslagen televisies, radio's. Zie foto links. 

Het ding dat op de rechter foto als sociaal vuilnis wordt aangeboden is een regelrechte aanfluiting. Een droogrekje! Kom aan Beijumers, mag het iets uitbundigers? Wat een mager cadeau in het voorjaar. Shame on you. Gooi dan een wasdroger op straat, dit slaat toch nergens op?

En wat is dat nou weer voor een ding? Zie foto linksonder. Iets elektrisch? Een of andere koffieapparaat?  Is dat een geluidsbox helemaal links?

Foto rechts loopt ook al niet over van vrijgevigheid. Een reiskoffer is mooi voor degene die low budget op vakantie wil, maar die planken...?

Onderstaande grote foto dan, het wordt een beetje eentonig maar ook dit geeft weer een mager cadeau weer. Een rieten stoel, een vuilnisbak en een zak met troep.

Beste Beijumers, we willen écht sociaal vuilnis voor de minder bedeelden.

Dikke tv's, computers, complete bankstellen, fietsen, koelkasten, diepvriezers, wandelwagens..., kom op mensen, laat je van je beste kant zien.

Y

Geen opmerkingen: