woensdag 22 april 2015

MIJN (ONZE) TUIN IN BEIJUM (3)

Veel Beijumers maken dit voorjaar weer wat moois van hun tuin. Plantjes, een vijver, een stenen huisdier, extra bloempotten, een kas voor plantjes die warmte nodig hebben...Van alles.

Zie bovenstaande foto. Met een beetje mazzel hebben we de komende maanden geen drogers nodig om kleren van nattigheid te ontdoen. Hang je spijkerbroeken op een waslijn, is nog frisser ook in vergelijking met een elektrische droogmachine.

Kijk wat leuk, nog steeds bovenstaande foto, een vogelhuisje met een overdosis broodkorsten, de vogels hebben hier niks te klagen. Wat leuk, een erfscheiding tussen tuin en straat waar bloemen, planten en kunststukjes op staan. Wat zien we daar aan de binnenkant van het klaphekje? Is het een foto? Een schilderij? Rechts zien we een stuk van een zitbank. Niet in beeld, rechts ervan is nog een zitbank en een tussenliggende tafel, zeg maar een soort van picknickbank.

Zie de linker foto, een geïmproviseerde kas waar plantjes ingroeien die warmte nodig hebben. Doe het zelf.

Op de rechter foto idem dito. De blogger is vergeten wat voor groen er onder het beschermende plastiek groeit. Maar wees eerlijk, het is wel creatief.

Zo ook de twee muurkastjes die op onderstaande afbeelding zijn te aanschouwen. Zullen het gordijntjes zijn die aan weerskanten van de kastjes zijn te zien?

De bewoners van dit woonhuis aan de Froukemaheerd maken er het beste van. Met mooi weer hebben ze er eigenlijk een stuk woonruimte bij. Lekker buiten zitten en genieten van wat de natuur, al of niet geholpen door een kas of muurkast, voortbrengt. Kleren zijn in een half uurtje droog.
Leve het voorjaar in Beijum.

Geen opmerkingen: