dinsdag 21 april 2015

HET VOORJAAR JUBELT ER OVER


Het zijn geweldige dagen om door de wijk te wandelen of te fietsen. Wat een pracht en praal is er te zien. Bloesems, bloemen, prille groene blaadjes aan de bomen, flirtende katten en poezen, het voorjaar zingt erover in Beijum.
Je moet er van genieten, het is zo weer voorbij, de meeste bloesems zijn reeds weggewaaid. Oneerlijk eigenlijk, de herfst lijkt altijd zo lang te duren terwijl het mooie voorjaar aan je voorbijschiet.
Bovenstaande foto is langs de wijkring (Emingaheerd) gemaakt. Tientallen volledig in bloei staande tulpen staan te pronken in een grote bak. Tulpen uit Beijum, als een variant op Tulpen uit Amsterdam.

Wat een gezellig getrommel stijgt er vanmiddag op bij de ingang van Winkelplein West ter hoogte van de busbaan (tussen Hoogenberg en de Lidl). Een jongetje leefde zich uit op twee trommels. Doe je het voor de centjes of voor de lol? "Voor allebei, ik vind het erg leuk om te doen."

Leuk al dat groen, maar er moet ook wel eens wat verwijderd worden. Als het tussen de tegels zit bijvoorbeeld.
Zie rechter afbeelding, goedgemutste heren waren in een steeg nabij de Emingaheerd bezig om onkruid te verwijderen.

De wijk Beijum is momenteel op z'n mooist. De blogger zag alleen maar goedgehumeurde gezichten. Vogels bouwen nestjes hoog in de bomen en alle bermen en slootkanten puilen uit van de paardenbloemen. De wijk ziet groen en geel, zogezegd.
Maar niet van nijd. Van pure schoonheid.

Geen opmerkingen: