maandag 20 april 2015

ZWEMMEN VOOR MANNEN IN ZWEMBAD KARDINGE

Meestal zijn het vrouwengroepjes die iets organiseren waarbij het andere geslacht niet welkom is. Zoals een week of wat geleden in Beijum nog het geval was. Vrouwendag...Het schijnt ook goed te zijn om af en toe mannen onder elkaar te zijn, zonder gezeur van vrouwen.
Zie flyer. Elke vrijdagavond kunnen mannen met elkaar zwemmen in zwembad Kardinge. Vaders en zonen kunnen er hun band versterken, zonder tussenkomst van de alsmaar bemoeizuchtige en dominante moeders/dames. Een verademing, al zegt deze mannelijke blogger het zelf.
Voor informatie over 'Zwemmen voor mannen' moest ondergetekende wel bij een vrouw te rade. Bij contactpersoon Ineke van Beusekom.

Ineke, ik plaats de flyer op Beijumnieuws. Wil je nog wat toevoegen?
Ja, natuurlijk, het is leuk om erbij te vertellen dat de eerste man die zich heeft opgegeven voor de mannen zwemles zijn diploma A en B inmiddels gehaald heeft en voor de zomervakantie gaat afzwemmen voor zijn C diploma.
 Zwemvereniging TriVia geeft al jaren zwemles aan allochtone vrouwen en meisjes, deze vrouwen mogen of kunnen door hun geloof niet samen met mannen zwemmen.
Dit is zo succesvol dat er al veel vrouwen thuis gekomen zijn met 1 of meerdere zwemdiploma’s.
Hierdoor kregen wij veel vragen van de mannen of zij ook geen zwemles konden krijgen.
Samen met Sportimpuls Beijum zijn wij vorig jaar september begonnen met het aanbieden van zwemlessen voor mannen( en jongens)
Nu loopt het nog niet zo hard met de aanmeldingen.
Wel krijg ik veel vragen om les te gaan geven in zwembad de Parrel waar ook de vrouwen zwemmen.
Dit is dicht bij de moskee en beter bereikbaar voor veel mannen dan zwembad Kardinge.

Geen opmerkingen: