dinsdag 28 april 2015

'WE GAAN ONDERGRONDS BIJ BEIJUM NOORD'


Door Willem Pauwelussen 


 Er wordt heel wat afgesleuteld aan de Oostelijke ring. Nu is er weer een Mecanodoos leeggehaald om een tijdelijke brug in de Stadsweg te fabriceren. Daar komt op (welke?) termijn een gecombineerd eco- en fietsviaduct voor weer, met dezelfde UFO-look als de overige viaducten. Er gaat nog veel meer gesleuteld worden, en wel pal bij de afrit Beijum-Noord. We gaan eerdaags ondergronds. 

Er worden blijkbaar plannen gemaakt voor een ongeëvenaarde uitbreiding van Beijum en/of Hunze/Starkenborgh. Of het wordt een nieuwe hoofdroute naar de twee maal zo grote kaasfabriek die in Bedum gebouwd gaat worden. Of allebei, nieuwbouw hier voor de mensen die werken daar. Want waar moet anders die gigantische toename van de verkeersstromen vandaan komen die blijkbaar tussen beide buurten wordt verwacht.

De doorgaande weg onder het viaduct door: Amkemaheerd/Cuypersweg kan dat niet aan, zo is de verwachting. En wat niet bovengronds kan, dat moet dan maar ondergronds, het bord dat ons naar de tunnel verwijst staat er al. Zo is het ook aangepakt voor het verkeer uit richting Assen, dat rechtdoor wil op het Emmaviaduct.

 Leuk voor Kortekaas, (stadsarcheoloog; JF)  wie weet wat er weer onder het maaiveld voor archeologische schatten worden opgedolven.

Geen opmerkingen: