zaterdag 11 april 2015

FOTOGRAAF UIT DE WIERSHOECK- & SCHOOLTUIN OP HETERDAAD BETRAPT


Minutenlang zat hij door z'n lens te staren. In opperste concentratie. Dé fotograaf van de Wiershoeck- en Schooltuin. Praktisch elk weekend trakteert hij de lezers van Beijumnieuws om 0:00 uur op fleurige en kleurige bijdragen.

Daarmee begon hij ergens in het voorjaar van 2009, als ik me goed herinner. Bijna elke dinsdag fietst hij van Bedum richting de tuinen van Beijum. Foto is afgelopen dinsdag vanaf de Beijumerweg gemaakt. Luit Staghouwer had niet in de gaten dat hij als fotograaf zelf op de gevoelige plaat werd vastgelegd.

Zal z'n bijdrage van vannacht hier, zie foto, vandaan komen? Of heeft hij nog ergens anders in de Wiershoeck- of Schooltuin geduldig en geconcentreerd zitten fotograferen?

Hij is al ongeveer zes jaar vaste waarde op Beijumnieuws. Graag wil de blogger hem een keer portretteren. Maar dat wil Luit Staghouwer niet. Een fotograaf dient op de achtergrond te blijven, vindt hij. Er rest ondergetekende niks anders dan dat te respecteren. Het gaat niet om de fotograaf, maar om wat hij voortbrengt. Dat doet Luit al zes jaar lang voor Beijumnieuws. Het onderwerp van vannacht? Waar zat hij zo langdurig naar te turen? Om 0:00 uur zullen we het lezen en zien.

1 opmerking:

Anoniem zei


een man naar mijn hart.
heeft, net als ik, bepaalde principe's die hij trouw wil blijven.
doet, wat hij graag wil en zeer goed doet!
iedere keer weer heerlijk om naar te kijken.

Respect.