donderdag 30 april 2015

ZET JE SPUL OP OF ACHTER HET SLOTGelegenheid maakt de dief en daarom zetten we massaal onze eigendommen op of achter slot. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gejat. Wat zou het leven zonder sloten zijn?
Probeer er eens bij na te denken, je kunt je huis niet op slot doen, je auto niet, je fiets. Het leven zou onleefbaar worden zonder sloten. Idealisten verkondigen dat het leven op vertrouwen is gebaseerd. Kan wel zijn, maar geloof in God maar zet je fiets op slot.
Misschien is het samenleven wel gebaseerd op wantrouwen, het wemelt van de beroepen waarin mensen onbetrouwbare kostgangers in de gaten moeten houden. Controleurs in treinen, parkeerwachters, politie, belastingdienst, veiligheidsdiensten, noem maar op. Stel dat iedereen te vertrouwen zou zijn, dan zou je er heel wat werklozen bij krijgen.

Slotenfabrikanten zouden het loodje leggen. Fabrieken waar kluisjes worden gemaakt zouden ook moeten sluiten.

Zomaar drie foto's binnen een tijdsbestek van drie minuten gemaakt. Op bovenste foto is te zien dat een slot niet heeft kunnen verhouden dat driekwart van een fiets is gestolen.
Foto links, zet vooral ook je flesje frisdrank of pak koeken achter slot, je weet maar nooit. Foto boven en links zijn in en voor Winkelcentrum Beijum gemaakt.
Op het plein voor de voormalige Doefmat aan de Isebrandtsheerd staat een container met twee sloten vast.

Vertrouwen is sterker dan achterdocht en wantrouwen. Waakzaam vertrouwen is misschien wel de beste houding. Daar hoort bij dat je dieven zo weinig mogelijkheden geeft om te stelen.

Geen opmerkingen: