dinsdag 7 april 2015

KRUISPUNT BEIJUM ZUID IS INGRIJPEND VERANDERD

De serie 'De Oude Doos' slaat i.v.m. de Paasvakantie een weekje over. Toch heeft dit bericht er raakvlakken mee. In amper een paar jaar tijd is dé hoofdingang naar Beijum, kruispunt Beijum Zuid, ingrijpend veranderd.
Bovenstaande foto is een jaar of zeven oud en laat de situatie rond het kruispunt zien zoals die decennia lang was. De werkzaamheden midden en links hadden niks met de nog te volgen grote aanpassingen te maken.
De stoplichten zijn verdwenen en het verkeer zoeft tegenwoordig probleemloos de wijk in en uit (evenals naar de Hunze v.v.). Zie foto beneden, nagenoeg op dezelfde plek gemaakt als de bovenste afbeelding.

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Het kan misschien geen kwaad om hier nog eens te memoreren dat de ringweg wordt gepimpt met de zgn. Eurlingsmiljoenen.
Dat is het geld dat oorspronkelijk bestemd was voor de HSL van Groningen naar Amsterdam. Die werd afgeblazen omdat men het financieel net zo uit de bocht zag vliegen als de Betuwelijn.
Calon wilde er de forenstijd tot een uur mee terug brengen (langer wil niemand forensen) en dan Meerstad neerzetten voor de witte-boorden-yup die er thuiskomt en zo vanuit huis op zijn plezierboot kan stappen.
Het was eigenlijk een werkgelegenheidsplan. Die zag hij komen in de dienstverlening. Want al dat hoger personeel moet natuurlijk tuinlieden, gezinszorg enzovoort hebben.
Calon was des duivels toen het werd afgeblazen.
En wij moeten maar zien hoe we dat Meerstad volkrijgen. En hoe we de pacht ophoesten voor dat gebied.
Dat loopt nogal in de papieren namelijk.