maandag 20 april 2015

MAANDAGOCHTEND (234)


Het is 20 april 2015 en het voorjaar manifesteert zich in alle hevigheid in de bijna groenste wijk van Groningen. Leuk dat de mensen de nooddruftige dieren in het voorjaar een beetje willen helpen. Maar in de dierenwereld geldt het recht van de sterkste, en daarom kan het zomaar gebeuren dat katten en poezen uit Beijum de voor de eenden gestrooide broodjes gaan claimen en opvreten. Zie foto boven. Locatie Boelemaheerd.

Beijum. De blogger vraagt zich af waarom de naam van de wijk al sinds jaar en dag aan en gevel van een huis aan de Isebrandtsheerd hangt. Zie foto links. Locatie, langs de wijkring. Waarom zal de naam van de wijk verticaal aan de muur hangen? De blogger heeft geen idee. Wie zijn nieuwsgierigheid kan bedwingen: Beijumnieuws@ziggo.nl

In de Froukemaheerd hangen twee nestkastjes in twee naast elkaar gelegen bomen. Zie foto rechts. Leuk, zal hier binnenkort nieuw leven worden geboren? En zo ja, zullen de nieuwe buren dan na verloop van tijd een beetje met elkaar op kunnen schieten? De blogger wil niet al te negatief zijn op de vroege ochtend, maar hij weet ook: het is Beijum. Leuke wijk, gezellige en lieve mensen, maar ja..., er is wel eens mot.

Ter hoogte van een vuilniscontainer ontwaren we een dertigtal lege bierblikken in een plastiek tas. Zie onderstaande foto. Soms moeten mensen hun gevoelens een beetje verdoven. Dat kan d.m.v. kalmerings- en antidepressiepillen (1 op 4...) maar ook door een beste partij alcohol te consumeren.

De nieuwe week is begonnen. De laatste volle week van april 2015. Bed, brood en bad schijnt een onderwerp te zijn binnen de coalitie van VVD en PvdA. Mogen de allerarmste sloebers onder de asielzoekers in dit land dit krijgen?

In Beijum kun je spreken van bed, brood, bad en bier. Zie nogmaals onderstaande foto. Om het brood wordt strijd geleverd tussen eenden en poezen. Foto boven.
Een prettige week toegewenst. Bed, brood, bad, bier, basisbehoefte, Beijum. Goed geregeld.


1 opmerking:

Anoniem zei

zou het bordje ' beijum' een overblijfsel zijn van het gezondheidscentrum beijum wat hier in het begin zat???