zondag 19 april 2015

EEN GEZELLIGE KUNSTROUTE IN DE HUNZE

De kunstroute die vanmiddag (van 11 tot 17 uur) in de Hunze werd gehouden is druk bezocht door kunstliefhebbers. Wat wil je ook, het was en het is prachtig voorjaarsweer. Als er ook nog eens bier en wijn (op sommige plekken) wordt geschonken, creatieve dingen worden gedaan en als er live-muziek is, dan heb je een mix van activiteiten die zich uitstekend lenen voor een (zondag)middagje vertier.


De blogger passeerde omstreeks 16 uur vanmiddag de fietstunnel onder de Beneluxweg door, ter hoogte van Winkelcentrum Beijum. Altijd leuk om de grens naar de Hunze over te steken. Wat een verschil met Beijum (rechttoe, rechtaan in de Hunze i.t.t. de dwaalheerden in Beijum. In de Hunze staan prachtige ruime huizen en de wijk is gezegend met waarschijnlijk het grootste speelveld van de hele stad(op Koningsdag wordt hier een vrijmarkt gehouden).

De fietstocht ging eerst naar Atsje - Beijumskap- Straatsma. De deur stond open en bezoekers liepen af en aan. Druk gehad Atsje? "Ja, best wel, tot nu toe tegen de zestig bezoekers." Zie foto boven. Behalve dat nieuwsgierige bezoekers konden komen kijken, werden er ook kunststukken verkocht.

Vanaf Atsje Straatsma ging het richting Beijumerweg. Op de hoek, links vanuit Beijum bekeken, staat een boerderij waaruit klanken van een live-band waren te horen. In de tuin stonden (staan) potjes met gezonde biologische inhoud. Binnen speelde inderdaad een band, het was druk en ook daar kon je potjes met inhoud aanschaffen. Zie foto linksboven. Eigenaar van de boerderij, heb je het druk gehad vandaag? "Ik mag niet klagen, tot nu toe ruim 200 mensen."

Buiten werden op een geïmproviseerd terras pilsjes en en glazen wijn naar binnen gewerkt. Zie foto beneden. Wat nou jongens, nou al aan de drank? Ik dacht dat jullie voor de kunst kwamen. "Ja, het is lekker toeven hier in de zon, maar we luisteren ook naar de live-muziek hoor."
Nou vooruit dan maar, laat de Hunzenaren maar schuiven.

Vanaf de Boerderij ging het richting buurtcentrum de Hunzeborg. Maar onderweg werd nog even gestopt bij een woonboot die in het Boterdiep ligt. Zie foto linksonder. Ook daar was live muziek. En een man met een masker voor deed iets op een slijptol, zie foto rechtsboven.

Nou ja zeg, in de Hunzeborg was ook al live-muziek. Zie foto rechtsonder. Als het goed is zitten Hunzenaren daar nu (17:48) uur lekker te borrelen en na te genieten.
In Beijum lijkt de kunstcultuur na de sluiting van Pand49 op sterven na dood (de blogger laat zich graag op andere gedachten brengen).
In de Hunze weten ze op dat gebied van wanten. Muziek, kunst, creativiteit, wijn en bier. En veel zon natuurlijk. Wat een succesvolle middag.


1 opmerking:

Atsje zei

Leuk dat je even kwam buurten Johan, heb ik net mijn mond vol druiven op de foto ;-). Het was een geslaagde dag, jammer dat ik zelf niet heb kunnen rondkijken bij de anderen, behalve op de gezellige afterparty in de Hunzeborgh. Het is jammer dat Pand49 er niet meer is.