dinsdag 14 april 2015

UIT DE OUDE DOOS (241)

'Beijum is helemaal geen achterstandswijk, het is een prachtwijk met heel veel bewoners die actief zijn om er wat moois van te maken.' 
Er is de afgelopen anderhalve decennium van alles uit de kast getrokken om maar breed uit te meten hoe 'goed' Beijum wel niet bezig is. De achterliggende motivatie van deze strategie was dat als je maar zo veel mogelijk laat zien en lezen hoe 'goed' het wel niet in de wijk gaat, mensen vanzelf positiever over Beijum gaan denken.
De blogger weet niet precies meer waar deze borden (op de enigszins wazige foto) stonden opgesteld en hoe lang het geleden is. We zien allemaal jubel-foto's van 'gezellige en leuke activiteiten.' Mensen kijk toch eens, wat is Beijum toch een 'leuke en actieve wijk!'
De blogger is wel eens benieuwd hoeveel geld er in de loop der jaren wel niet in Beijum is gepompt om het imago van de wijk op te pimpen. Ondergetekende herinnert zich projecten en acties als 'Burengereedschap', 'Samen Actief', 'de Helpende hand', 'het Luisterend Oor,' 'het Vraag en Antwoord-pand', 'Pimp je fiets.' Etc.

Het zijn anno 2015 achterhaalde strategieën. Wat een flauwekul om maar lukraak leukig en gezellig over de wijk te schrijven en er schattige foto's bij te zetten. En vervolgens maar denken dat iedereen Beijum daarom leuk, gezellig en leefbaar gaat vinden.

Cynisme is volgens de blogger geen adequaat antwoord. Hij is een voorstander van realiteitszin. Een wijk is net een mens, het heeft prettige en beroerde kanten. De stemming kan wel eens beneden peil zijn. Maar ook zonnig.
Elk huisje heeft z'n kruisje. Overal is wel wat. En dat geldt ook voor Beijum.

Geen opmerkingen: