dinsdag 21 april 2015

UIT DE OUDE DOOS (242)

Het zou een interessante quizvraag kunnen zijn: hoeveel wietplantages zijn er ten tijden van het bestaan van Beijum in al die jaren (ongeveer 37) opgerold? Tegen de 500? Wie zal het zeggen.
Bovenstaande foto is een kleine 20 jaar oud. De zoveelste en bepaald niet de laatste plantage in rij werd op een mooie zomerdag leeg gestript. We zien veel groen, korte broeken en een dikke vrachtwagen die schuin voor de ingang van een voordeur aan de Froukemaheerd staat opgesteld.
Dat schuin inparkeren kan tegenwoordig nergens meer in Beijum, overal zijn in de loop der jaren hekjes en erfafscheidingen geplaatst.
De blogger kan zo niet zien of de vrachtauto die destijds voor dit soort zaken werd gebruikt een open dak had. Zo ja, dan konden plantjes vanaf de bovenste verdieping, waar de wietplantages meestal worden gehouden, zo in de laadbak worden gegooid. Het lijkt alsof hier alles via de voordeur ging.

Beijumers houden van groen. Sommige wijkbewoners (heel weinig) zetten hun hele zolder vol met zoetig ruikende hennepplanten om geld te verdienen of om een beste eigen voorraad spul aan te leggen. Wat wel eens wordt vergeten is dat het voor omwonenden erg (brand)gevaarlijk kan zijn om een dergelijke kwekerij naast zich te hebben. Dat zal dé reden dat de jacht op hennepplantages onverminderd doorgaat.
(Afgelopen januari is in het tegenoverliggende woonhuis een wietplantage ontmanteld)

Geen opmerkingen: