zaterdag 18 april 2015

VOICE OF BEIJUM IN HET HEERDENHOES
Bij buurtcentrum het Heerdenhoes is momenteel een editie van Voice of Beijum gaande. Kinderen uit Beijum met zangtalent bestijgen het podium om het beste van zichzelf qua zang richting publiek voort te brengen.
Er zitten een paar gouden keeltjes bij.

Wat een creatief talent zit er onder de Beijumse jeugd, zie ook het bericht over de dansers van Flames een paar dagen geleden.Zie bovenste foto, even voor half drie vanmiddag gemaakt. De namen moet de lezer allemaal even tegoed houden, die worden samen met de te verwachten uitslagen gepubliceerd. De blogger was een paar minuten binnen en hij vond het er broeierig warm.

Ook bespeurde hij wat irritatie omdat sommige kinderen tijdens een optreden te rumoerig waren. Voor de rest gaf het geheel een vertrouwd beeld.

Er was veel publiek, coach Sandy deed haar uiterste best om alles in goede banen te leiden, er werd genoten van de prachtige geluiden die de deelnemers voortbrachten, er was applaus, kortom, er was sfeer.Had ondergetekende het over een vertrouwd beeld? Ja, veel kwam overheen met edities die voorgaande jaren plaats hebben gevonden. Alleen..., de locatie verschilt. Sinds jaar en dag was het Trefpunt aan de Beijumerweg de plek van Voice of Beijum. Het achterliggende verhaal over de 'verhuizing' komt later een keer aan bod. Samenwerken in Beijum is soms een moeilijk punt, daar laten we het vandaag bij.

Vandaag vieren kinderen uit Beijum feest, ze zingen dat het een lieve lust is, wat een verlangen naar eer en roem, wat een mooie geluiden brengen ze voort.Het was buiten op het plein voor het Heerdenhoes prettiger toeven dan binnen. Wat een lekker voorjaarsweertjes. Er was een ijscowagen aanwezig, een springkussen en ook konden kinderen zich naar hartenlust met graffiti bezighouden (Urban House).


Buiten was het beter fotograferen dan binnen. Maar kijk aan, de mensen van www.lijn6.com waren met z'n drieën aanwezig om verslag te doen van het kinderspektakel. Op genoemde site verschijnen vast en zeker helderder foto's en mogelijk een video.


Op onderstaande foto posteren Hans en Philippine Koopman van Lijn6 een camera om opnames te maken.

Alle kleine foto's zijn groter te klikken.

Update 19/4; 19:16 uur. Jurylid Cissy Gress mailde de einduitslag door. 
1e prijs: Marlien Oomen, met een eigen versie van het nummer 'Titanium' van Sia
2e prijs: Rosa van Bommel met de song 'Read All About It' van Emeli Sandé
3e prijs: Cheyenne ter Veen met de song 'Around' van Julia

Geen opmerkingen: