zaterdag 24 december 2022

RED U ZELF MAAR BIJ DE KORREWEGBRUG De pakweg 99% der passanten die reeds anderhalf jaar over een der loop-en fietsbruggen naar Stad of Beijum/De Hunze gingen hebben zich meestal prima gered. Wel altijd even met de fiets de hobbel naar boven en weer naar beneden nemen. Maar voor de kleine categorie mensen die de fiets niet eigenhandig over de brug kreeg zijn de rapen nu helemaal gaar. Niemand meer om ze te helpen.

Zie de tweet van Rijkswaterstaat beneden. Door ziekteverzuim geen stewards meer.

Je had er vriendelijke stewards bij, groeten en hulp aanbieden. Maar het gros had ogenschijnlijk moeite met de tijd te doden. De smartphone was een uitkomst en de warme schaftkeet was aangenaam om in terug te trekken.

Bovenstaande observatie is voor rekening van deze blogger die de overgang vaak passeert en zijn ogen daarbij de kost geeft.

Niks wijst erop dat de situatie rond de in mei vorig jaar kapot gevaren Korrewegbrug enige prioriteit heeft bij Rijkswaterstaat, de Provincie Groningen of de gemeente Groningen. Het levert economisch gezien eenvoudigweg geen schade op zolang de brug kapot is. En een beetje buitenfitness voor de duizenden passanten per dag is wel goed voor ze.

Voor Kerstmis een overgang regelen voor fietsers? Zoals was voorspeld/beloofd? Vergeet het maar.

Cynisme ligt in deze sterk op de loer voor deze geboren Veenkoloniaal. Zoals 'Den Haag' niet wakker ligt van de aardbevingsellende in het verre Groningen, zo liggen Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente Groningen totaal niet wakker van de situatie rond de Korrewegbrug. 

Deze blogger vermoed dat de huidige situatie nog wel eens in het hele jaar 2023 zou kunnen voorduren.
En gaan de stewards vanaf 9 januari wel weer terugkomen?

Geen opmerkingen: