zaterdag 3 december 2022

'SOCIALE ZAKEN' UIT DEN HAAG OP WERKBEZOEK IN DE SMELTKROES 

De Smeltkroes aan de Claremaheerd kreeg gisteren hoog bezoek.

Ambtenaren van het Ministerie van Sociale Zaken uit Den Haag kwamen er einde gistermiddag kennis maken.

Niet alleen kennis maken, ze waren ook geïnteresseerd in de verhalen van de medewerksters. 

Armoedebestrijding, gelijke kansen en re-integratie zijn drie speerpunten van Sociale Zaken. Waar in Groningen kun je beter zien waar dit in de praktijk wordt gebracht dan in de Smeltkroes?

Binnen zaten medewerkers van Gebiedsteams uit Stad te wachten op het bezoek uit Den Haag. Die was met de trein naar Groningen gekomen en op de fiets vanaf het centrum naar Beijum gefietst. Een werkbezoek afleggen, even uit het kantoor weg: hoe ziet 'Sociale Zaken' eruit in de haarvaten van de samenleving?

De Haagse en Groningse ambtenaren werden met chocolade ontvangen en kregen tekst en uitleg over wat de Smeltkroes allemaal doet.

Foto boven, het bezoek stak met de fiets de Emingaheerd over. Deels Groningers deels Hagenezen, deze blogger kan ze zo niet uit elkaar houden.

Op de foto's links en rechts zien we medewerkster Maggy (gekleurd haar) de delegatie toespreken.

 Achter haar staat een andere dame chocolademelk in te schenken. Het Warme Jassen-project, Groningse Maatjes, de Weggeefkasten,....alles passeerde de revue. Wat te denken van Ons Gouden Hart?

Nadat het bezoek was gearriveerd bleef deze blogger nog enkele minuten. Daarin maakte onderstaande video voor een kleine impressie.

Terwijl het bezoek de warme chocolademelk dronk en de verhalen van de medewerkers aanhoorde liep ondergetekende de kou weer in. Het warmste plekje van Beijum achter zich latend. Warm niet alleen qua tempratuur, het is binnen aangenaam warm, maar vooral ook warm wat betreft de menselijke inzet die er heerst voor mensen die het niet al te breed hebben en die zich af en toe maatschappelijk gezien in de kou voelen staan.

De video is in de rechter benedenhoek groter te klikken. Geluid is zacht, zet de volumeknop op zijn hoogst.

Geen opmerkingen: