zaterdag 12 augustus 2023

DE AFVALDUMP GAAT IN DE ZOMER GEWOON DOOR


Zal er een jaargetijde zijn die er boven uitsteekt wat betreft illegale grofvuildump?

Deze blogger heeft er nooit onderzoek naar gedaan maar hij vermoed dat de dumpingen in de herfst en winter hoger liggen in vergelijking met de lente en de zomer.

Je hebt nou eenmaal minder pakkans als je je meuk 's avonds in het donker op straat dumpt.
Alhoewel, dat weet deze blogger bij nader inzien eigenlijk ook niet, zal er ooit wel eens iemand in Beijum bekeurd zijn omdat er troep langs de weg werd gezet?

De talrijke smoezen liggen voor de hand voor het geval je betrapt wordt, van 'ik zet het vast langs de weg opdat ik het morgen weg kan brengen'  tot 'mijn zwager komt het zo met een laadbusje ophalen.'

Zie de oogst van de afgelopen weken.

Afbeelding links toont niet het grofste geschut. Maar wel de grenzeloze verwennerij en ego├»sme. 

Koop een grote nieuwe tv-scherm en gooi de verpakking op straat. Toppunt van ikke ikke.

De irritatie van deze blogger, en vast ook die van anderen, komt niet zozeer voort uit het onbeschofte gedrag van de dumpers, maar wel uit de rechtsongelijkheid.

Het loont gewoon als je je troep op straat dumpt.

De brave burger rijdt mooi naar de stort of laat zijn grofvuil betaald ophalen. 
De aso kwakt het gewoon op straat.

Uiteindelijk betaalt de burger ook nog eens voor de aso.
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat zou het toch heerlijk zijn als al deze kankertokkies morgen dood zouden neervallen. Wat zou de maatschappij daar van opknappen.

Henk Kamminga zei

Ja, ook ik erger me regelmatig aan deze aso's die het noorden van de stad (o.a. Beijum, Lewenborg, Oosterparkwijk etc. etc.) een slechte naam hebben gegeven. Helaas, er is een gigantische kloof ontstaan tussen het rijke zuiden en het arme noorden van de stad. En die verschillen zie je ook tussen Korreweg en de Verlengde Hereweg: vooral de kledingkeus valt direct in het oog. Nee, noord en zuid hebben weinig raakvlakken met elkaar. Of het ooit nog goed komt, ik betwijfel het!