maandag 28 augustus 2023

VANAF MORGEN SPIJKER EN SPELWEEK MET ALS THEMA MIDDELEEUWENZe zijn er klaar voor, zie foto boven. Vanmiddag gemaakt vanuit de rolstoel (de toegankelijk van het gebouw mag wel wat beter people...).

Twee medewerkers van het Trefpunt. Samen met ca 45 vrijwilligers bieden ze morgen tot en met donderdag zo'n 130 (!) kinderen uit Beijum een driedaagse minivakantie in eigen wijk aan.

We staan aan de vooravond van de zoveelste Spijker en Spelweek in Beijum (ik ben de tel even kwijt).
Een mega organisatie, denk aan het aansturen van de vrijwilligers, het verzorgen van de catering, zorgen voor veiligheid en het in goede banen leiden van alles enzovoort.

Het terrein van het Trefpunt is bij uitstek geschikt voor een jongerenhappening. Misschien nog meer dan Plein Oost, waar de bezorgbrommertjes rondscheuren. Geen verkeer op het terrein.

Het brengt deze blogger bij de foto's rechts en links. Vorige week opgestuurd vanuit het Trefpunt en niet gepubliceerd. Zo'n 200 kinderen kwamen er pret maken. Iets met bewegen.

De Spijker en Spelweek is jaren geleden ontstaan vanuit de Bonte Beijum Express. Ontstaan vanuit de behoefte om kinderen die meestal om financiƫle redenen niet op vakantie konden iets fijns in eigen wijk aan te bieden. Even in het archief duiken...wat blijkt? Aflevering tien staat op de rol.

Nogmaals, tot 2013 heette de minivakantie in eigen week steevast de Bonte BeijumExpress, in 2014 werd i.v.m. bezuinigingen overgegaan naar het concept dat we nu hebben.

De lol is er sindsdien niet minder om geworden, zie nog eens dit bericht

Filmpje? Zie het bericht van vorig jaar met video (pardon, moet 2017 zijn).

Zo, wat was het vorig jaar heet, zie nog eens dit bericht over de afsluitings dag met doorverwijzing naar de voorgaande dagen.

Voor aanstaande donderdag worden er nog potige vrijwilligers gevraagd. Om de ridders en edellieden in bedwang te houden (thema Middeleeuwen)?
Onderstaande foto + tekst zijn opgestuurd vanuit het activiteitencentrum aan de Beijumerweg.

Voor de spetterende afsluiting van de Spijker en Spelweek donderdag 31 augustus, zijn wij op zoek naar een aantal sterke mannen en vrouwen die mee kunnen helpen een aantal dranghekken te plaatsen op het grote veld naast de Beijumkorf. Het gaat om een uurtje werk: Woensdag van +/- 16:30-17:30 en donderdag van +/- 15:00-16:00 Help jij mee?

Deze blogger zal trachten verslag te doen van de driedaagse. Eventueel worden foto's opgestuurd.
Wat een sociale wijk mensen....Beijum op zijn best...
Enneh....vernielzuchtig tuig,,,,eev'n met de poot'n van timmerdurp Beijum afbliev'n graag...


Geen opmerkingen: