dinsdag 17 juni 2014

EINDE BONTE BEIJUMEXPRESS DOOR BEZUINIGINGEN

Het was de laatste jaren steevast een groot feest voor kinderen in de wijk die om uiteenlopende redenen niet op vakantie konden gaan. Het was ook een begrip, de Bonte BeijumExpress zorgde ervoor dat de kinderen denkbeeldig verre reizen maakten. Jaarlijks werd er wekenlang naar uitgekeken. Bezuinigingen draaien het jaarlijkse uitje voor de Beijumer kids de nek om.
"Er is gewoon geen geld voor", aldus een medewerkster van de BIB (Buurthuizen in Beijum) die zich de afgelopen jaren met hart en ziel voor de kindervakantieweek heeft ingezet. Maar wat nou dan? Komt er helemaal niks voor de kinderen in de plaats? "Jawel, we gaan een spelenweek organiseren die zal worden gehouden op 12, 13 en 14 augustus."

Of er een oproep op Beijumnieuws kan worden geplaatst om hier vrijwilligers voor te werven. Geen probleem. Punt is, er worden échte vrijwilligers gevraagd, omdat er geen geld beschikbaar is zal er geen vrijwilligersvergoeding tegenover staan. "Mensen moeten het echt met hun hart doen en liefde voor de kinderen. De dagen vallen op dinsdag, woensdag en donderdag, op de vrijdag gaan we alles opruimen en zelf iets lekkers maken om de week af te sluiten. "

Kom op mensen, meldt u aan. En, AH Meins, jullie waren vorig jaar sponsor van de Bonte BeijumExpress. Het zou mooi zijn als er wat extra's zou kunnen komen! Middenstanders? Laatste opmerkingen zijn niet met de BIB overlegd, maar komen spontaan bij de blogger omhoog. De kinderen van Beijum verdienen een prachtige vakantieweek!
Beijumnieuws@ziggo.nl

7 opmerkingen:

Klaas Vaak zei

Is er vanuit de BOB geen geld beschikbaar? Als ik hoor hoeveel geld daar heen gaat, dan moet er vast wel iets zijn voor een evenement voor de jeugd van Beijum lijkt mij.

Jan zei

@KlaasV de BOB helpt liever een krant om zeep de wijk interesseert ze geen mallemoer. Zootje

Jan zei

@KlaasV de BOB helpt liever een krant om zeep de wijk interesseert ze geen mallemoer. Zootje

Anoniem zei

Ah meins en slagerij zwiers zijn al jaren trouwe sponsoren voor de spelweek in beijum en daar zijn we erg blij mee als andere ondernemers ons zouden willen ondersteunen door sponsering kunnen we als wijk trots zijn dat we het toch weer gefikst hebben want beijum zijn wij

Anoniem zei

WIJ is een zeer breed begrip, anoniem.
Ik praat liever in de IK vorm.
Zéker als WIJ gezegd wordt door een anoniem figuur!

ja, laat alle ondernemers maar een steentje bijdragen.
Tenslotte bestaat hun cliëntele voor een behoorlijk deel uit kinderen!

gr. Therèse

Klaas Vaak zei

Voor kinder activiteiten is er meestal bij de gem. ook vaak een geld potje, daar al eens geïnformeerd? Als bedrijven willen sponseren dan is het een kwestie om iemand er persoonlijk er langs te sturen en vragen of ze financieel willen helpen?

Anoniem zei

Al 6 jaar draai ik als vrijwilliger mee met de bontebeijumexpress een feest voor de kinderen in de wijk wat mede mogelijk wordt gemaakt door ah- meins.slagerij zwiers bedankt!