zaterdag 14 juni 2014

BOODSCHAPPEN-TROLLY + SLAAPKNUFFEL GEZOCHT

Ingezonden door lezeres Joya

Vanmorgen om 8.30 uur ging mijn man bij de Lidl boodschappen doen samen met 2 van onze kinderen, waaronder ook de kleinste van 2,5 jaar. 
Zoals elk klein peutertje wilde ze graag haar spulletjes mee net als papa. Nu dus haar boodschappentrolley. Hierin had ze schijnbaar allerlei spulletjes gedaan, en dus nu ook haar slaapknuffeltje!!


In de winkel aangekomen zette ze het wagentje in het halletje naast de prullenbak. Echter, na 15 min winkelen was het wagentje weg! Gewoon verdwenen. Nog steeds kan ik er niet bij. Steeds maar denk ik dat wanneer je als ouder ziet dat je kind iets van een ander kindje meeneemt, je wilt dat ze het zo snel mogelijk weer terugbrengt op de plek waar je het gevonden hebt. Want, misschien is er een kindje wel heel verdrietig nu. 


Jammer, denkt niet iedereen zo. Het erge vind ik nog, dat je samen in 1 buurt woont, samen je veilig wilt voelen. Maar dat wij, werkende ouders met 3 kinderen binnen  een half jaar 3 fietsen met kinderzitjes en een kindertroley kwijt zijn, meegenomen door medestadjers, misschien wel je buurtgenoten. Ik begin steeds vaker moedeloos te worden van ' goede' verhalen uit Beijum. Wat ik wil is veiligheid, eerlijkheid en mijn kinderen laten opgroeien in een wijk waar geen 'boeven' zijn. Want zo gaat het. Kinderen worden bang en angstig. wantrouwend en misschien wel gevormd door hetgeen dat een ander ons aan doet. 
De trolley mogen ze houden, maar dat slaapknuffeltje niet!


Wie weet meer? Beijumnieuws@ziggo.nl

Een lezer reageerde via e-mail:
De trolley is niet gestolen. Een mevrouw heeft het aan een kassière van Lidl afgegeven.
Ik heb dit vanmorgen zelf gezien.

Update 15/6, 13: 40 uur: De trolly is terecht:
Onze dochter is weer blij!! Met de weet dat het zéker is dat de Trolly bij de kassa dame is ingeleverd, zijn we voor de vierde keer langs gegaan! Wéér niemand wist er wat vanaf! Totdat ineens onze zoon de handvat zag staan in het 'hokje' waar kassa dame nummer 1 zit! Gelukkig hij is terug! 
Dus Beijum is nog 'kind-veilig'.. Wat een fijn gevoel!! 
Bedankt voor de oplettende mevrouw!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De wereld anno 2014 is een jungle Joya, en daar hoort Beijum helaas ook bij. Nu je al zoveel spullen aan de winkelende aasgieren en hyena's hebt geofferd, zou ik nu toch ook wat minder naïef worden als ik jou was. Eén moment van onoplettendheid kan maken dat men jaren schreit.

Anoniem zei


3 fietsen in een half jaar tijd gestolen?
hoe op slot stónden die fietsen?
of misschien helemaal niet?
bij mij staat nooit een fiets buiten.
sterker nog...in de schuur staan ze ook op slot!
de volgende keer misschien wat oplettender zijn en het kind haar wagentje mee naar binnen laten nemen?

gr. Therèse

Anoniem zei

Wat een onzin de mensen onoplettendheid te verwijten. Je hoort gewoon met je vlerken van de spullen van anderen af te blijven.

(rené)

Anoniem zei


helemaal gelijk heb je, René.
spijtig genoeg werkt het in deze wereld niet.
het enige wat men kan doen is, het de dieven zo moeilijk mogelijk maken.
fietsen altijd op slot zetten, óók in de schuur.
etc. etc.

gr. Therèse