woensdag 25 juni 2014

SEIZOENSAFSLUITING PROFESSIONALS EN VRIJWILLIGERS

Gisterochtend werd hier aangekondigd: Dinsdag 24 juni vindt de jaarlijkse zomerborrel plaats voor alle betaalde en onbetaalde (vrijwilligers) beroepskrachten. Dit is van 16.30 – 18.30 uur Heerdenhoes. 
De blogger ging eind gistermiddag even poolshoogte nemen.

Bij binnenkomst zag hij tegen de zestig mensen naar een toespraak van stadsdeelcoördinator Ruud van Erp luisteren. Zie bovenste en linker afbeelding. Bij een seizoensafsluiting horen een borrel en een hapje omdat er tevredenheid heerst en er successen zijn behaald. Van Erp later: "We zijn trots op wat we het afgelopen seizoen hebben bereikt, deze bijeenkomst is bedoeld als een blijk van waardering voor de professionals en vrijwilligers die aan de behaalde successen hebben meegewerkt."

Waar sprak hij zoal over, wat waren en zijn de successen? Over de renovatie van de Doornbosheerd bijvoorbeeld, over de aanpak van Plein Oost, de zuidrand van Beijum, de veranderingen in de Wiershoeck en over de plannen van Innersdijk. Professionals en vrijwilligers klonk de waardering als muziek in de oren. De lekkere hapjes en drankjes gingen er goed in en een muzikaal duo luisterend naar de naam de Simca's verhoogde de feestvreugde. Zie foto rechts, klik groter.

Er was ook een presentatie van het Sociaal Wijkteam Beijum, maar die werd door ondergetekende gemist. Projectleidster Helma Overheem: "We gaan volgend jaar van start, Beijum loopt voorop wat betreft de ontwikkelingen met Sociale Wijkteams."
Lees ook een eerder blogbericht over het Sociaal Team. De projectleidster vertrouwde de blogger toe dat een Wijkteam niet hetzelfde is als een Sociaal Wijkteam. Binnenkort zal ondergetekende trachten het verschil tussen de beide teams te omschrijven.

De bezoekers die gistermiddag en avond naar de bijeenkomst kwamen hielden zich niet zo met deze accentverschillen bezig. Ze kwamen voor de gezelligheid, de toespraken, de voldoening door het behalen van de successen, de hapjes, de drankjes en de muziek van de Simca's.

1 opmerking:

Anoniem zei

Iets concreets met Innersdijk plan Johan? Over wonen, werken, zorg, groen en verkeer.
Of herhaling praatje over plannen zonder wie wat wanneer en hoe?