zondag 22 juni 2014

OOGFORUM (RADIO) OVER DE 'KOUDE OORLOG' IN BEIJUM

Afgelopen vrijdagmiddag werd tussen 17.00 en 18:00 uur de traditionele week-forum op OOG Radio uitgezonden. De ontwikkelingen van de afgelopen week in Beijum, de teloorgang van wat ooit een wijkkrant was, was o.a. onderwerp van gesprek. Het onderwerp werd in het radioprogramma aangekondigd met een verwijzing naar de Berlijnse Muur en de Koude Oorlog.
Hans Koopman van Lijn6 en bemiddelaar Evert Sulman verklaarden het e.e.a. rond het steeds maar voortdurende wijkconflict. Wijkconflict, Koude Oorlog en Berlijnse Muur? Evert Sulman relativeerde deze groteske termen: "De ruzie speelt tussen ongeveer 40 mensen in Beijum. De rest van de ongeveer 13.000 Beijumers houdt zich er niet zo mee bezig."
Beluister het radioprogramma via http://www.oogtv.nl/uitzending-gemist/ De 'tegenpartij', de representant van de wijkclub, was ook uitgenodigd, maar kwam niet opdagen.
Het is even een zit, na reclame, journaal en een onderwerp over Jihadstrijders was na pakweg 20 minuten eindelijk 'Beijum' aan de beurt. (mocht er een manier zijn om zelf het tijdstip van het programma in te kunnen schakelen, mail dan naar Beijumnieuws@ziggo.nl)

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

1. Over het principe van hoor & wederhoor

De redactie van OOG Forum Radio wilde uiteraard "hoor & wederhoor" plegen. Indien JV vanwege psychologische - of andere redenen verhinderd was, had het BOB-bestuur een ander bestuurslid kunnen afvaardigen. Toch?

Tenzij binnen het BOB-bestuur grote bloedarmoede bestaat.


2. Over de "relativering" van Evert Sulman

De BOB heeft 30 tot 40 actieve leden, maar er zijn buiten de BOB een zeer grote groep oud-leden, oud-vrijwilligers (waaronder vele voortijdig opgestapte vrijwilligers) en andere betrokken Beijumers (o.a. uit het professionele maatschappelijk middenveld), die de ontwikkelingen bij deze club met grote schaamte, verbijstering en deernis volgen. Omdat de BOB niet bindt, maar splijt. Deactiveren, ontmoedigen en demotiveren. Dat is niet goed voor de leefbaarheid in Beijum! Een wijkorganisatie moet toch "de boel bij elkaar houden"? De wijk opbouwen in plaats van afbreken!

Vraag: wat doet de BOB met de multiculturele samenleving in Beijum? Of andersom!