zondag 8 juni 2014

VOLLEYBALMIDDAG BIJ CENTRAAL WONEN BEIJUM


De Bentismaheerd was gistermiddag ongetwijfeld de sportiefste heerd van heel Beijum. Vanuit het Centraal Wonen-project was een volleybaltoernooi georganiseerd op de plek waar de woonheerd in het Groene Hart over gaat. Bewoners van CW en omwonenden werkten zich in het zweet en streden voor de hoogste eer.
Omdat het zo zomers heet was, moest er af en toe even goed gepauzeerd worden. Zie foto's links en rechts. Volleybal is een van de sportiefste teamsporten die er bestaat. Er is nooit gezeur over ruziënde spelers of supporters die zo nodig met elkaar op de vuist moeten gaan.
Wat de uitslagen van het toernooi zijn, zou ik zo niet weten. Maar geen mens die zich daar druk om zal maken, sport kan verbroederen en voor binding zorgen. En dat gebeurde midden in de Bentismaheerd, met volleybal als middel. Foto's links en rechts zijn groter te klikken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei


alleen jammer dat het naar mijn idee zo een kliekje op zichzelf is.
zo van, ons kent ons.
de oorsprong van het centraal wonen bestond 35 jaar geleden uit géén doorsnee mensen.
geen jan met de pet mensen, om het maar eens heel duidelijk te zeggen.
nee, het waren allemaal mensen met bepaalde idealen.
meerdere van hen waren destijds(net als ikzelf trouwens) direct betrokken bij de oprichting van de eerste openbare Montessori school in Groningen.

fijn dat het een geslaagde dag was, deze thuiswedstrijd met alleen maar inwonenden :-).

gr. Therèse

Anoniem zei

De mensheid is behoorlijk naar binnen gekeerd geraakt Therèse. Dit verschijnsel zag en zie je helaas in versterkte mate bij de over het algemeen artistiek, spiritueel aangelegde bewoners van Centraal Wonen. Zo gezien toch een behoorlijke daad van gemeenschapszin wanneer men voor de eigen club zoiets sociaals organiseert. Andere heerden kunnen daar een voorbeeld aan nemen vind ik.
Groetjes, Kweetal.

Anoniem zei


ja Kweetal en weet je wat?
daartoe behoor ik ook, sinds een aantal jaren.
tot de naar binnen gekeerden, bedoel ik.
tijms ken tjeens, al had ik me dit nooit of te nimmer van te voren kunnen bedenken.

Heb je misschien toevallig het tv programma VOLKSOPERA gezien?
nou, een typisch voorbeeld van je laatste zin van 11.44 uur.

gr. Therèse

Anoniem zei

De Volksopera ken ik helaas niet. Van de week las ik wel dat de oorzaak van het feit dat de mensen zo naar binnen gekeerd, moe, murw en fatalistisch geraakt zijn, het gevolg is van zorgvuldig geplande mind control door groepen die zelfs de politiek onder de duim hebben. Vertel me asjeblieft beste Beijumer Bloglezers : wat is hiervan waar ??????