woensdag 4 juni 2014

DE REDENEN OMTRENT WEGAFZETTINGEN EN OMLEIDINGEN

Door Willem Pauwelussen


Afgelopen woensdag plaatste Johan het volgende stukje op de site:
“Het wemelt vande wegblokkades in en rond Beijum.
Zie bovenste foto, het voetpad langs de Zuidwending is deels afgesloten in verband met aanleg van nieuwe buizen en ander apparatuur onder de grond. Foto links, direct over het viaduct over de Beneluxweg, Heerdenpad mag je even niet rechtsaf. Wat ze aan het doen zijn is niet bekend. Foto rechts, fietsers bij Winkelcentrum Beijum worden op de een of andere manier omgeleid. Ook hier is de reden bij de blogger niet bekend.
En waarom is de Korrewegbrug tussen 2 en 6 juni gestremd?”

We hebben die vragen neergelegd bij de Ring-Oostgroep, die het doorstuurde naar de gemeente.
Op 30 mei kwam al een anonieme reactie op de site: “Korrebruggen krijgen nieuwe beschermlaag en kabels krijgen een controlebeurt”.  Dit werd gisteren (2 juni) bevestigd door Annie Amatsaleh, Afdeling Projectmanagement van de gemeente Groningen.  Met de precisering dat het de fietsbruggen zijn die een nieuwe beschermlaag krijgen.  “Als het weer meewerkt is de stremming op donderdag 5 juni opgeheven. Tot die tijd wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid.”
Vandaag kwam het bericht hoe dat zit met de aanleg van nieuwe buizen en apparatuur onder de grond:  “Enexis is bezig aan een gasleiding.”
Waarschijnlijk mag je  direct over het viaduct over de Beneluxweg, Heerdenpad even niet rechtsaf omdat de provincie met iets bezig is, maar wat dat is, weet ze ook niet.
Dus sturen we die vraag weer naar de Ring-Oostgroep.  Antwoord (van Casper Folkerts), Voor zover ik kan zien op de genoemde foto, heeft dit niets te maken met onze werkzaamheden. Wellicht dat dit ook met Enexis te maken heeft, de keet staat met dixie in de buurt van, volgens mij,  een transformatorhuisje van Enexis.
De reden dat fietsers bij Winkelcentrum Beijum op de een of andere manier worden omgeleid is niet bij de wijkpost/gemeente bekend.

Nou, hartelijk bedankt voor de moeite zeggen we dan. 

2 opmerkingen:

Jan Bakker zei

Ja inderdaad Johan, de fietsbrug aan beide kanten krijgt een nieuwe beschermlaag en de staalkabels worden gecontroleerd. Althans dat stond te lezen in het Dagblad v/h Noorden. Morgen is de brug weer toegankelijk voor alle verkeer. Deze oude brug moet het nog 5 jaar volhouden, voordat hij wordt vervangen voor een modern exemplaar.

Anoniem zei

Fietsers-omleiding de route Bedum-Zuidwolde-Grongingen en is ingesteld vanwege werkzaamheden aan kruising Ring Oost/Groningerweg. De Fietsroute Plus is dus even zonder die Plus.
Hans