maandag 16 juni 2014

MAANDAGOCHTEND (201)


Het is de langste maandag van 2014 wat betreft daglicht, over vier dagen beleven we officieel de langste dag van het jaar. De natuur in Beijum is op z'n mooist, prachtig, maar hoe zit het met de menselijke kant van een mooie wijk? Komt Stadsbeheer de komende dagen wel of geen vuilnis ophalen? 
Redelijk wat grijze containers en vuilnisbakken zitten propvol met afval. Het zal de komende dagen een bende worden als die niet geleegd worden, te vergelijken met de treinen die onlangs wekenlang niet werden schoongemaakt. Ten tijde van een groter wordende kloof tussen arm en rijk hebben de vuilnisophalers m'n sympathie. Zogenaamde topbestuurders blijven maar asociaal en hufterig meer geld naar zich toe graaien, mogen eenvoudige mensen die zorgen voor een schone stad en wijk misschien ook een extraatje? Kan dat er af? Misschien is het woord 'extraatje' niet juist, de gaten in de financiële huishouding van deze mensen moeten wellicht gevuld worden, wie zal het zeggen.

Een kwartiertje geleden schoot ondergetekende de foto die rechts is te zien. Een lief loslopend hondje schonk een verse ochtenddrol aan een stukje grasveld. Maar goed dat er geen Boa in een auto langs reed. Klik de foto beter niet groter, het ziet er niet zo smakelijk uit op de maandagochtend.
Hondenkeutels en vuilnis, het kan een bron van ergernis voor de burger zijn. Je moet toch ergens op mopperen. Op hondenstront? Oranje prullaria?

De vogels fluiten het hoogste lied, een enkele kikker kwaakt achter in de sloot en de kinderen van basisscholen in de wijk zitten weer in de klas. Nog drie weken en ze hebben grote vakantie.
Een prettige nieuwe en afvalvrije week toegewenst. Eventueel oranje gekleurd.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij missen een foto van een glurende BOA vanuit een container. Die hoort tegenwoordig toch ook bij alle troep die weg kan uit de wijk ?

Anoniem zei

WIJ? Wie zijn WIJ?
Sinds wanneer spreekt een/1 anoniem voor mij?
Kom op zeg.
Wees en blijf wat genuanceerder, wil je?

Therèse

Willem Pauwelussen zei

Er is een grens tot waarop je van mensen kunt eisen dat ze aan van allerlei overheidsdiensten gaan meebetalen waar ze feitelijk ook belasting voor betalen.
Het ziet ernaar uit dat, in het geval van de heffing op het ophalen van grofvuil, die grens is bereikt.