woensdag 18 juni 2014

ZOEKPLAATJES OOSTELIJKE RINGWEG/BEIJUM NOORD

Door Willem Pauwelussen

Stel iemand komt op familiebezoek in Beijum-Noord. Die komt aangereden  uit de richting Driebond, gaat de bouwwerken bij de Kardinge voorbij, passeert daar een bord dat ‘richting Hunze-Noord afgesloten’ is, en een stukje verder: ‘de Hunze-Noord volg [H]’. Hunze-Noord? 

Nooit van gehoord. Dus uw familielid rijdt de afslag Beijum-Zuid (want dat is de omleiding [H]) voorbij, en komt vervolgens in een puzzel, waar hij/zij de N46 ook al niet op kan, een Noordzeebrug die langzamerhand iets wegheeft van een mecanodoos, en je mag hopen dat het familielid de Bedumerweg opdraait, rechtsomkeert maakt, in de puzzel de weg terugvindt en snapt dat er nu wél bij Beijum-Zuid rechtsaf gegaan moet worden. In het ergste geval heeft u al een wanhopig noodtelefoontje ontvangen van het familielid, die voor de tweede keer die puzzelroute afrijdt en nog steeds niet ziet waar de uitgang uit het doolhof is?
En dat had voorkomen kunnen worden door op de borden te zetten dat het niet alleen om de Hunze-Noord gaat maar tevens om Beijum-Noord. We hebben er de communicatie-medewerkster van Ring-Oost mee geconfronteerd. Haar reactie: “Laten we zeggen dat de aanduiding onvolledig is, maar niet fout. In de afgelopen vier weken is er geen commentaar geweest op deze ‘tekortkoming’. Het is een hele hoop gedoe om de borden opnieuw aan te passen. Dus we laten het zo.” Het is te hopen dat ze gelijk heeft, anders moeten misschien op strategische plaatsen lunchpakketjes worden neergelegd.

Beijum-Noord wordt sowieso steeds verder dichtgetimmerd, lijkt het wel. Via de Hunze eruit, dat gaat ook al niet meer, als je erheen rijdt schrik je van de hekken en allerlei kleuren borden die er zijn aangebracht. Het lijkt wel een openbaar stripverhaal. Laten we hopen dat het weer gauw over is.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Vanuit richting Kardinge kun je er toch gewoon bij Beijum-Noord af?

Willem Pauwelussen zei

Nee. Voorlopig niet meer.

Anoniem zei


Blij, geen auto te hebben in dit geval.

Therèse

Willem Pauwelussen zei

Ter informatie: op http://www.ringgroningen.nl/news/115/15/Verbinding-Beijum-Noord-De-Hunze-tijdelijke-alleen-via-Beijum-Zuid-mogelijk staat te lezen:

"Vanaf dinsdag 10 juni is het niet mogelijk om vanaf Beijum-noord naar de Hunze-noord en vice versa te rijden via de Cuypersweg / Amkemaheerd. De verwachting is dat deze afsluiting tot eind juni duurt.

De afsluting heeft te maken met werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe aansluitingen die aangelegd moet worden om de nieuwe toe- en afritten van de Oostelijke ringweg aan te sluiten op de Cuypersweg.

Bestemmingsverkeer voor Beijum-Noord/De Hunze wordt via Beijum-Zuid omgeleid."