dinsdag 17 juni 2014

VIADUCT KARDINGE WORDT A.S. ZATERDAG INGEREDEN

Zaterdagochtend 21 juni: inrijden nieuw viaduct bij Kardinge!


Voor buurtbewoners en geïnteresseerden vindt op zaterdag 21 juni tussen 10.00 en 12.00 uur een feestelijke gebeurtenis plaats vanwege het inrijden van het nieuwe viaduct op de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge. Gedeputeerde Boumans en wethouder De Rook zullen die ochtend gezamenlijk het startsein geven, waarna het gevaarte langzaam aan richting de definitieve plek wordt gereden.

Divers groot materiaal zal aanwezig zijn om het 1.500 ton zware viaduct - dat al die tijd naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is geweest - op haar plek in te rijden. 
Feestelijke sfeer
Bezoekers kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen vanaf de Oostelijke Ringweg aan de Kardingezijde en/of op het Oosterhamrikviaduct dat die dag afgesloten zal zijn voor het verkeer. Het inrijden zal in een feestelijke sfeer plaatsvinden. Verkeersregelaars zien toe op veiligheid.
Parkeren
Voor bezoekers die met de auto komen, wordt aangeraden de parking bij Kardinge te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen zowel vanaf de Kardinge- als de Ulgersmaborgzijde de locatie bereiken. De bus met bestemming Kardinge kan die dag ter hoogte van het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord de Oostelijke Ringweg oversteken naar Kardinge v.v.
 RingOost
Zie ook dit blogbericht waarop het viaduct te zien is.
Foto onder; links komt het viaduct, naar rechts gaat richting Beijum en rechtdoor is te zien dat de Kardingerweg op de schop ligt. Foto is vanaf de kant van het sportcentrum geopend.

Geen opmerkingen: