maandag 23 juni 2014

MAANDAGOCHTEND (202)

We leven in een nieuws-hyperige samenleving. Je moet tegenwoordig uitkijken met wat je zegt of schrijft. Vrijheid van Meningsuiting, weet uw wel? Eergisteren stond op www.nos.nl:
Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken adviseert mensen om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken, naast de normale pensioenopbouw. "Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op. Of een eigen huis. Als de hypotheek is afbetaald kun je prima van je AOW leven", zegt Klijnsma in het AD.
Foute boel. Echt de hele goegemeente viel over het mens heen. Van Kamerleden, GeenStijl tot serieuze media. Wat is dat nou ineens? Mag zoiets in dit heilige 'vrijheid van meningsuiting-tijdperk' niet gezegd worden? Volgens een Kamerlid is Klijnsma de weg een beetje kwijt. Heel apartBestaan er dan ook Kamerleden die op de Juiste Weg zitten?
Nee, er mag heel veel niet binnen de landelijke 'Vrijheid van Meningsuiting.'
De blogger liep een half uurtje geleden even naar de volkstuin in de Froukemaheerd. Wat een leuke moestuin. En wat zou het een uitstekend idee zijn om alle bejaarden van Nederland een eigen tuintje aan te bieden. Het brengt de gepensioneerden in beweging, het voorkomt stijfheid in de gewrichten en het kan ook nog eens voor kostenbesparende gezonde biologische groenten zorgen. Ga zo door, vrouw Klijnsma! Bejaarde blowers kunnen best een paar hennepplanten op de eigen zolder kweken. Is er wat tegen een kleine privé-alcoholstokerijtje in de kelder? Kunnen de weckflessen geen revival krijgen? Wat een kleinburgerlijk gezeur, is er eindelijk een bewindsvrouw die haar kop boven het maaiveld uit durft te steken, is het weer niet goed.

Kom, dames en heren politici, graag meer van dit soort enthousiasmerende uitspraken. Gepensioneerden kunnen ook heel goed zelf kleren naaien en truien en sokken breien. Waarom zijn er geen werkplaatsen waar je je eigen rollator kunt bouwen?

Ede Staal was z'n tijd ver vooruit toen hij over mien toentje zong.
Mien waikschilde bonen die komen zo slecht op
En de sputters vreten d'aalbeerns op
Mien vrougen stoan dun en mien sloat schut al deur
As 't zo deur gaait din wordt dat 'n strop
Mor mien toentje, mor mien toentje
Ja dij mis ik naait geern
Der is altied diverdoatsie veur mie
Mien waikschilde bonen de komen zo slecht op
En de sputters vreten d'aalbeerns op.


We worden allemaal een dagje ouder. Denk aan uw pensioen, ga ook eens zelf appelmoes maken. Of leer je eigen kiezen trekken. Bij de LOI kun je een digitale cursus haarknippen volgen (geen grap, het is echt zo).
Leuk voor vanavond, maak zelf oranje slingers. Een prettige Oranje-wedstrijd en een kostenbesparende week toegewenst.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zojuist komen er berichten uit de Partij van de Aardbei dat wanneer de oudjes geen Aalmoestuin willen nemen op hun kunstheupenflatje, men bijv desnoods ook zou kunnen sterven, zodat men ook geen AOW hoeft op te strijken.

Anoniem zei

Heerlen wil alvast het voorbeeld voor de nieuwe ouderenzorg in Beijum geven. Kopiëer en plak de volgende link in uw browser >>

www.youtube.com/embed/vo9wlAWHE3E

liefs van Gretha

Anoniem zei

Anoniem 10:39 .
Dominee aan het woord ?
God ziet alles , en ik : "weet alles ? "

Anoniem zei

Klijnsma is inmiddels bekender om haar meerdere vormen van onbenul dan om haar rollator. Zij doet uitspraken waarvoor de meest snoeiharde VVD'er zich nog zou schamen. In elk geval prettig om te weten dat de PvdA nog steeds bezig is zichzelf op te heffen.