dinsdag 10 juni 2014

UPDATE SITUATIE KRUISPUNT KARDINGE


 We blijven nog even bij de Oostelijke Ringweg, zie ook het voorgaande bericht. Tijdens de rustige eerste pinksterdag werd er niet gewerkt rond kruispunt Kardinge. Het gaf een mooie gelegenheid om even te gaan kijken, foto's te maken en te filmen.
De situatie doet denken aan hoe kruispunt Beijum-Zuid er tot een jaar geleden bijlag. Op bovenste foto is het nieuwe viaduct te zien. Het bakbeest zal binnenkort worden ingereden en z'n plaats krijgen tussen de twee bruggenhoofden die op de onderste foto zijn te zien. 
Bekijk de video. De muzikale begeleiding is nostalgisch te noemen. "Op een mooie Pinksterdag."
https://www.youtube.com/watch?v=TWs3wmYwxEA
Het jaar 2014 wordt een zeer druk jaar waarbij meerdere (deel)projecten tegelijk in uitvoering zijn. Wat de Oostelijke Ringweg betreft,  komt naast Kardinge dit voorjaar ook Beijum-Noord en Groningerweg in uitvoering met grootschalige omleidingen. Dergelijke werkzaamheden zullen met overlast gepaard gaan, hiervoor vragen wij u begrip.  
Kardinge
De voorbereidingen van de zogenaamde voorbouwlocatie zijn gaande. Dit is de locatie waar het nieuwe viaduct - in de nabijheid van de Oostelijke Ringweg - wordt gebouwd.  Deze bouw gaat een half jaar duren. De verwachting is dat omstreeks juni 2014 (onder voorbehoud) dan het nieuwe viaduct op haar nieuwe plek ingereden kan worden. Hier geldt eenzelfde soort constructie als bij Beijum-Zuid. RingGroningen


Geen opmerkingen: