vrijdag 27 juni 2014

NATIONALE MODDERDAG KINDERCENTRUM MALLEMOLEN (29/6)

ModderDag op Kindercentrum Mallemolen

Groningen-Beijum – Kindercentrum Mallemolen doet mee aan de nationale ModderDag. Dat betekent dat op 27 juni, als in het hele land zo’n 45.000 kinderen met zand en water spelen, ook de kinderen van de Mallemolen lekker vies mogen worden in de modder. Bij de Mallemolen beginnen we al op 26 juni en op zondag 29 juni vanaf 11.00 tot 16.00u is iedereen van harte welkom bij Boerderijum, Beijumerweg 19b Groningen.

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor de tweede keer in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar&Partners.  Honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder dus Kindercentrum Mallemolen.

De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen.

International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.
Zie ook deze eerdere aankondiging.

1 opmerking:

Anoniem zei


Jammer toch hè, dat er maar zo weinig kinderen op af komen, op zoiets.

gr, Therèse