vrijdag 25 augustus 2023

KERSTMIS WORDT SAAI IN BEIJUM, KERSTMAN PIET EN WILLY NAAR SELWERD

 


Het was vele jaren een vaststaand gegeven aan de Amkemaheerd. Decembermaand? Hét Kersthuis van Piet en Willy werd opgetuigd. Een begrip in Beijum en verre omgeving. Het is voorbij met de pret, het echtpaar is halverwege deze maand naar Selwerd verhuisd.

Een tijdperk is voorbij. Wat zag het er altijd fraai uit.

Zie ook foto boven, voltooid verleden tijd. Tenminste, voor in Beijum. Zullen ze ook los gaan in Selwerd begin december?

Rechts, samen knus in hun kersthuis. Als het goed is volgt er later nog een foto van het stel in hun nieuwe onderkomen.

Links, het huis werd de afgelopen dagen leeg gestript (zie ook collage beneden) maar het echtpaar ging toch nog even fijn voor het huis zitten waar ze ruim veertig jaar in hebben gewoond.

Wat is de reden geweest om uit Beijum weg te gaan? Schoonzoon Jack: "Het huis werd voor hun beiden veel te groot, ze moesten met een trap naar boven om te slapen. Nu hebben ze een gelijkvloerse verdieping in Selwerd."

Met heet weer in de zomer was er voor het huis van Willy en Piet steevast zomerpret

In 2020...55 jaar getrouwd.

Bedankt Piet en Willy voor al het fraais dat jullie Beijum tijdens de decembermaanden hebben geschonken. Het gaat jullie goed!!5 opmerkingen:

Anoniem zei

We zullen jullie missen

Anoniem zei

Jullie waren een begrip

Anoniem zei

Jullie waren een begrip

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband het volgende artikel van dr. Hanna van Dijk, als socioloog verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam:

https://www.socialevraagstukken.nl/oud-worden-in-eigen-buurt-het-kan-maar-gaat-niet-vanzelf/

Van 18 augustus 2015.


Iets voor de werkgroep Wijkvernieuwing Beijum?

Zie verder de beoogde bouw van seniorenwoningen aan de Isebrandtsheerd.

Kees Huizenga zei

Onderstaande reactie van zondag 27 augustus 2023 is tot mijn verbazing niet meer te lezen. Is verwijderd door een voor mij onbekende oorzaak. Vandaar deze herplaatsing.


"In zekere zin vind ik dit een behoorlijk heftig bericht. Het gaat om gezond ouder worden in een vertrouwde omgeving. Ik bedoel een bekende omgeving met een sociaal netwerk van familie, vrienden, relaties uit het verenigingsleven en bekenden. De wijk als sociale gemeenschap met noaberschap/nabuurschap. Kijken naar elkaar als persoon of personen in relatie tot anderen. Niet als individuele atomen. Tegen de gefragmenteerde samenleving van het liberalisme. Op weg naar een zorgzame samenleving, inclusief mantelzorgers.
Waarom verhuizen Piet & Willy naar de wijk Selwerd? Was er voor hen geen plaats in hun vertrouwde wijk Beijum?
Natuurlijk, als je kinderen hebt, kun je hierop ten dele steunen.

Maar is het wel verstandig om naar een andere wijk te verhuizen als je boven de zeventig of tachtig jaren oud bent? Wat is in dezen de sociale functie van woningbouwcorporaties?
Is de kans op eenzaamheid en isolement niet erg groot als je naar een andere wijk moet verhuizen? Zeker als een partner wegvalt of als je alleenstaande bent. Kan hierover nagedacht worden?

Iets voor de werkgroep "Ouder worden in Beijum”?

Zie: https://www.beijum.nl/ouder-worden-in-beijum/

Graag uw reactie."