zondag 17 december 2023

EVEN ROLLEND HET KARDINGERPARK IN


Koud en niet bewegen.

Maar even kleumen, even de natuurelementen voelen. De hele dag bij de kerstboom en bij de verwarming is ook niet alles.

Niet te lang over uitweiden, maar de huidige gezondheid in een notendop:

Mijn rechterbeen moet een aantal weken strak en stijf in het gips blijven. Dit voor een mogelijke en hoopvolle knieoperatie in januari. Een knieprothese kan en mag alleen geplaatst worden als de ontstekingswaarden in het bloed niet te hoog zijn. Bij een gezond mens zit die waarde op -5, bij deze blogger momenteel 125.

Dat moet en zal omlaag, anders eerst geen operatie, geen nieuwe knie en geen nieuw leven (wandelen, fietsen, autorijden, etc).

Met stijf pootje in een soort van recht voor uitstaande gleuf  van de rolstoel, en even met mijn charmante huisgenoot genoemde park inlopen. Zie afbeelding links.


Moet dat ding, die rolstoel, geen licht hebben, dacht de blogger opeens. Het voetpad naast het Koerspad naar de Kardingerplas is te smal voor een wheelchair. Even googelen, ja licht voor en achter een rolstoel moet als het donker is. Tja, donkerste dagen van het jaar, in het vervolg dan maar even vroeger naar buiten. Om nou weer een aparte lampenset aan te schaffen, nee.

Wat lag de Kardingerplas er majestueus bij, zie foto boven.

Dan afbeelding rechts, jaloersmakend voor een (tijdelijk) gehandicapte. Gewoon door Kardinge lopen of joggen. Wat moet dat een feest bij. Zou je je elke dag 'moeten' realiseren als je gezond bent.

Wat lekker trouwens, naast de kerstboom laptop op schoot berichtje tikken. Kachel aan.

Geen opmerkingen: