woensdag 13 december 2023

PERCEEL BEIJUMERWEG 24-26 WORDT GESLOOPT VOOR NIEUWBOUW
 Lezer stuurde deze informatie vanmiddag. De blogger moe(s)t zich even oriënteren. Twee woonhuizen? Normaal gesproken zou ondergetekende er even eens fietsen, maar dat wil helaas tijdelijk niet. Op bovenstaande foto, via Beeldbank, staat 24-26. Wellicht ooit twee adressen, maar een woning.

Opzienbarend, Beijumerweg 24-26 gaat binnenkort de sloophamer ontmoeten. Een mededeling, er kan geen beroep of bezwaar worden ingediend.

Twee maanden geleden, in een bericht op Beijumnieuws over de mogelijke verbreding van de Beijumerweg. 

Het gemeentelijk schrijven in dat bericht had het erover dat de Beijumerweg een cultureel-historische waarde heeft in de wijk. 

De voormalige boerderij op Beijumerweg 24-26 draagt nadrukkelijk mee aan die waarde.

Even slikken, het cultuur-historische pand op 24-26 gaat neer en er komt nieuwbouw, dit via Nijestee. En er kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Er mag nog wel contact worden opgenomen over de kwestie.

Voor?

Zie afbeelding links.

Update 16.45 uur, de lezer die de informatie inzond stuurde desgevraagd onderstaande informatie.
Woongroep Erven S, Beijumerweg 24/26. Dubbele tuinderswoning die in de jaren 70 in het stedenbouwkundig plan van een complete nieuwbouwwijk is opgenomen. De gemeente verkocht het pand aan woningbouwvereniging Groningen, die de boerderij op maat voor een woongroep verbouwde. Leden van de eerste groep hadden nauwe banden met de toenmalige Woongroepenwinkel. De bewonersvereniging draagt de hele huur van het pand aan Nijestee af en zorgt zelf al decennia voor nieuwe huurders.  
Update 21 uur, voor de beeldvorming: dit pand staat langs de Beijumerweg maar niet op het stuk dat tussen de Emingaheerd en de Amkemaheerd in ligt. Pand staat tussen de vijver bij Winkelcentrum Beijum en de Bottemaheerd. Vijver en Bottemaheerd worden gescheiden en doorlopen door een stuk Beijumerweg.

Geen opmerkingen: