zaterdag 30 december 2023

ZWEVEND OVER DE HELLINGBANEN BIJ VAN STARKENBORGH


 Het ligt er imposant bij, als het ware badend in het licht. Het zal de eerste tijd vast wat bekijks trekken. Hoe gaan de voetgangers, fietsers en scooters er met elkaar om? Gerace en gedoe, of gewoon samen gebruik maken van de nieuwe hellingbanen?

Foto kwam enkele dagen geleden binnen, opgestuurd door een lezer. Tegelijkertijd kwamen ook wat moppers binnen. Want waarom mag er niet al overheen gefietst worden?

Dat zal vast een reden hebben, maar het is niet anders, op 12 januari kan er voor het eerst over de banen gefietst worden. En wellicht is het sowieso beter dat ze de komende 48 uur nog afgesloten zijn. Veel drank in het lijf maakt mensen immers vaak roekeloos, agressief en dus gevaarlijk. Aldus Rijkswaterstaat Noord Nederland

Een voorproefje van een ritje over een hellingbaan beleven?

Beijumer Jort Kruims 'reed' een paar weken geleden in recordtijd over een hellingbaan. Zo snel moet maar niemand het in het echt doen.

Zie resultaat beneden, hij reed er als het ware met een drone overheen. Mooi voorproefje. De hellingbanen liggen er niet alleen handig voor het verkeer, we krijgen er ook een bezienswaardigheid bij. Vanaf 12 januari zullen er duizenden mensen de oversteek gaan maken, vice versa. 

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Ja, die hellingbanen worden zeer gevaarlijke racebanen. Zeker vanwege de immer haastige maaltijdbezorgers.

Indien er geen aparte looppaden voor wandelaars en (groot)ouders met een kinderwagen komen, wordt het nog gevaarlijker.


Vraag: kunnen personen met een (verhuis)bakfiets over de hellingbanen rijden? Het is een lange en zware rit!