vrijdag 16 februari 2024

EVEN WEG, TERUG EN BEIJUM STAAT IN PRILLE BLOEI


Na 15 dagen is ondergetekende ontslagen uit het ziekenhuis. Kort, het kan een gebed zonder einde worden, anderzijds is volledige genezing mogelijk. Probleem: botnecrose en infecties in beide benen. Zonder dat laatste is geen rechter knieprothese te plaatsen, naar het schijnt zijn infecties dol op kunststof (prothese) in het lichaam. Het geduld en uithoudingsvermogen van ondertekende wordt extreem op de proef gesteld.

Zijn charmante chauffeuse, en ze is veel meer dan dat, reed hem vanmiddag vanuit de parkeern-garage terug naar het Beijumse.

Mien God, wat een genot. De Golden Earring zingen het reeds ruim een halve eeuw: It's always good to be back home

De wijk lag en ligt er rustig mee. Genieten, wat veel prille voorjaarsbodes. Zie afbeeldingen. Het geeft op een bepaalde manier vertrouwen, wat er ook gebeurt er komt altijd weer een nieuwe lente met nieuw leven.

Uit het ziekenhuis. Prima zorg daar maar je moet uitkijken dat je er niet gek wordt. Geen eigen ruimte hebben en overal geluiden en bewegingen.

Maar goed mensen, back home. Genieten op de bank. Laptop en telefoon bij de hand. Cappuccino, afstandsbediening, liefdevol gezin.

Ach, het leven is goed. En een tijdje ziek zijn kan een ontzettende leerzame ervaring zijn.

1 opmerking:

Henk Kamminga zei

Ik wens je oprecht beterschap in deze vervelende periode. Toch is er ook een lichtpuntje: je optimistische karakter. En dat helpt enorm bij het genezingsproces.
Sterkte, Johan!