maandag 5 februari 2024

HELLINGBAAN NA VERLOOP VAN TIJD NAAR HET SIMMEREN-TERREIN?


 Vandaag in het nieuws, onder meer op Dagblad-site: grote kans dat als de nieuwe
Korrewegbrug nieuw gebouwd gaat worden (2026/27?) de onlangs aangelegde hellingbaan dan weg gaat omdat die qua werkzaamheden in de weg gaat liggen.

Maar die duizenden fietsers dan die gebruik maken van de hellingbaan?

Geen gek idee, verplaats die dan ca een kilometer zuidwaarts richting de busbaan, Oosterhamriktracé.

Daar ligt al jaren het braakliggende en verpauperde Simmeren-terrein.
Zie de archieffoto boven, vanuit de bus gemaakt. Op de voorgrond ligt het genoemde terrein, links op de achtergrond de Korrewegbrug die nog intact was. 

Het Simmeren-terrein. Beneden een foto van Elmer Spaargaren, het inmiddels zwaar vervuilde terrein deed dienst als sloopopslag terrein. Op de voorgrond ligt een vergane GADO-bus.

Het ging niet door, maar in 2015 lag er een plan voor een asielzoekerscentrum op die plek. Daar was in december dat jaar een verhitte bewonersavond voor georganiseerd1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Als de oostelijke hellingbaan op het Van Simmeren-terrein komt, moet één fietsbrug (inclusief de stalen boog) van de Korrewegbrug meeverhuizen. Met de twee trapconstructies. Dan moeten er nieuwe fietspaden komen aan beide kanten van het Van Starkenborghkanaal en veel ruimte voor een westelijke hellingbaan.

Het idee is overwegenswaardig. Met zwaar verstevigde wallen.


Het Van Simmeren-terrein moet nog steeds bodemkundig gesaneerd worden. Wanneer gaat dit eindelijk gebeuren? Een zeer dure klus van miljoenen euro's. Kan deze sanering gekoppeld worden aan de hellingbanen?