woensdag 21 februari 2024

STRAATVERLICHTING WORDT AANGEPAKT (Armaturen

Geen idee of  het met het frequent uitvallen van de straatverlichting in de wijk te maken heeft (afgelopen maandag zat de Froukemaheerd weer in het donker).

In elk geval, en deze blogger kende het woord niet, we krijgen nieuwe armaturen, zie foto.

Lottie Herfkens stuurde vanuit de gemeente Groningen onderstaand bericht. 

 Vervanging verlichtingsarmaturen westelijk deel Beijum

Vanaf 26 februari worden in het westelijke deel van Beijum de armaturen van de verlichting vervangen. In totaal gaat het om achthonderd stuks. Deze verlichting staat in het woongedeelte van de heerd, niet aan de ontsluitingswegen. De aannemer heeft geen vaste route voor de werkzaamheden, maar rijdt van straat naar straat. Zoals het er nu naar uitziet, zullen de werkzaamheden tot uiterlijk 1 juli 2024 duren.   

In het Oostelijke deel van de wijk heeft eerder al een dergelijke vervangingsronde plaatsgevonden. Bewoners zullen weinig van de vervanging merken. De nieuwe armaturen hebben hetzelfde model als de oude, alleen dan met modernere lichttechnieken. Omdat het Ledverlichting betreft, kan de verlichting wel iets anders overkomen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Als het maar geen lampen zijn die paars/blauw schijnen zoals in steeds meer delen van de stad (Bedumerweg al jaren, en bij afslag Lewenborg is het inmiddels een zee van blauw licht, zó lelijk maar kennelijk stoort niemand zich eraan?