maandag 26 augustus 2019

KINDEREN PLAATSTEN VEILIGHEIDS-BORDJES IN BEIJUM

Pas op.
Speelplaats.
Hier waken wij.

Afgelopen weekend zijn er verscheidene bordjes in het straatbeeld van Beijum geplaatst.

Deze Beijumblogger was afgelopen weekend bevangen door de hitte, en hij kon zich niet meer het hoe en wat van deze borden herinneren.

Aah, kijk, hij vindt op Facebook:

Vandaag zijn er door kinderen verkeersborden gemaakt. Deze plaatsen we zondag in de wijk. Zo hopen wij dat er weer bewustzijn gecreĆ«erd wordt dat er goed op de snelheid wordt gelet in de auto en er goed wist uitgekeken bij de zebrapaden zodat kinderen en volwassenen veilig over kunnen steken! 

Het is natuurlijk ook leuk om vanaf maandag een rondje Beijum te fietsen om de kunstwerken te bewonderen 

Jeugdwerk Beijum.

Foto links, de zogenaamde veilige oversteek aan de Emingaheerd ter hoogte van de Heerdstee. Links naast het fietspad is een al jaren geleden door kinderen gemaakt bord geplaatst. Nu staat er rechts in de berm nog een, maar dan dichter bij de grond.

In combinatie met jeugdigen geeft het geen pas om hier cynisch te doen. Maar elke ouder weet, goeie actie van de kids ook al zal het geen echte vellige zoden aan de dijk zetten.

Doet niks af aan de betrokkenheid en motivatie van de kids om Beijum veiliger te willen maken.

1 opmerking:

Renze. zei

Van mij mag het wel 30 km. worden op de rond weg van beijum ze rijden als gekken het lijkt soms wel een racebaan hier vooral als ze van de benzinepomp komen.