woensdag 7 augustus 2019

ZOMERBERICHT 11; RENOVATIE AH-MEINS BEIJUMLege schappen, lege kassa's. Geen bedrijvigheid. Tenminste, geen 'normale' winkel-bedrijvigheid.

Het is een beetje onwennig voor Beijumers die gewend zijn om in eigen wijk boodschappen te doen bij 'de Appie.'
Gaat niet lukken de komende twee weken.

Zie nog eens dit bericht

Tegen drie uur vanmiddag nam de Beijumblogger (met toestemming) even poolshoogte in de grootste winkel van Beijum.

Het zag er binnen een beetje 'spookachtig' uit. Leeg. Kaal. Amper tot geen producten meer aanwezig.

Nog wel een paar pizza's in de schappen. Een aanwezige bedrijfsleider: "Die geven we mee aan mensen die hier vandaag bezig zijn."

Zie foto's.

Op genoemde moment stond de parkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum half leeg, waar het normaal gesproken op een woensdagmiddag praktisch vol staat.

Ondergetekende maakte onderstaande mini-video.

Tegen 18 uur ging hij even boodschappen doen in de Duitse super op Winkelplein West.
Iemands (tijdelijke) dood is iemand andermans brood.

Alle kassa's waren daar in bedrijf. De cassiere, waar de blogger afrekende: "Behalve op de zaterdag heb ik het nog nooit zo druk meegemaakt."

Geen idee of de Aldi op Oost ook profijt heeft van de tijdelijke sluiting van ons Beijumer Appie.

Winkelkat Rambo is even helemaal de kluts kwijt. Binnenkort een bericht over hem en zijn maat (?) Gino. Zie begin video.

(Beijumnieuws zal tot de heropening van AH-Beijum om de pakweg drie dagen een update verzorgen over de voortgang van de renovatie)


21 opmerkingen:

Han zei

Gaan ze ook camera's installeren om winkeldieven te registreren? En zijn we dan eindelijk van die idiote tassencontrôles af? Pas als dat niet meer gebeurt word ik er weer klant.....tot die tijd ga ik naar de zeer ruim opgezette en buitengewoon klantvriendelijke AH aan de Rijksweg, en uiteraard naar de Lidl en de Aldi in de eigen wijk. Even wat verder fietsen, maar wél zo prettig.

Anoniem zei

Eens Han. Het zal mij benieuwen. Het lijkt mij niet dat met een verbouwing ook de aard van de ondernemer verandert.

Joost zei

Ik doe al 23 jaar boodschappen bij onze a.h en er is mij nooit gevraagd of ze in mijn tas wilden kijken en zouden ze het wel vragen vind ik dat prima heb niks te verbergen.

Jan zei

Misschien heeft mijnheer Borg wel wat te verbergen, ik snap niet wat er op tegen is als winkeleigenaars hun goederen beschermen. Ik voel me nooit bezwaard of een potentiële dief als een kassa- medewerker vraagt mijn tas te openen. Het zegt iets over Borg dat hij dat tot treurens toe wel ervaart. Man, ga eens leven en accepteer de dingen.

Unknown zei

Wie is mijnheer Borg kan ik nergens uit op maken???

Anoniem zei

Jan, geef even je adres door dan komen Han en ik van de week even in je huis om een blik in al je kasten te werpen. Of heb je iets te verbergen?

Johan Fehrmann zei

Het onderwerp tassencontrole is al verschillende keren onderwerp van discussie geweest op Beijumnieuws, en op de een of andere manier moeten de mensen die reageren steeds persoonlijk worden.

AH Beijum heeft in dit vrije land de vrije keus om deze methode toe te passen (iets wat ze vooraleerst zullen blijven doen) en iedereen heeft de vrije keuze om daar al of niet boodschappen te doen. Ook heeft iedereen het recht om het er mee eens te zijn of om er op te blijven kankeren.

Ik snap alleen niet zo goed wat een boodschappentas in een door AH beheerde openbare ruimte te maken heeft met kasten in huis bij iemand privé. Zogezegd kun je ook stellen dat iemand wat te verbergen heeft als iemand stelt dat hij geen pottenkijkers wil als ie staat te douchen.

Ik ken de aanzwengelaar van deze discussie als een redelijke man en hij uit op een fatsoenlijke manier zijn mening/standpunt in deze. Het zou mooi zijn als de rest dit goede voorbeeld (ongeacht de inhoud en de mening) zou gaan volgen.

Anoniem zei

Het is ook niet alleen de tassencontrole die koopkrachtige Beijumers doet uitwijken naar klantvriendelijker filialen. Het is de hele uitstraling, het sjofele, viezige, onverzorgde van de winkel, het ontbreken van klantvriendelijkheid, de bizarre bejegening van klanten alsof er liefdadig gratis waren worden uitgedeeld in plaats van flink verdiend aan betalende klanten. Die hele insteek verandert niet met een verbouwing:de vooringenomenheid en bevooroordeeldheid van het management blijft.

Jan zei

Anoniem lijkt me een klagende zeur en iemand met een negatief zelfbeeld en overeenkomstige wereldbeeld. Een beklagenswaardig iemand, een negatieveling pur sang. Ik ben universitair opgeleid, een bovengemiddeld inkomen voor deze wijk, en ik vind de bejegening in de Albert Heijn van deze wijk zeer prettig en klantvriendelijk. Ik doe er zeer graag mijn boodschappen, en velen met mij. Maar natuurlijk zijn er altijd notoire negatievelingen en zeurkousen die hun kortzichtige en bekrompen gelijk trachten te halen. De negatieve en zure anoniem moet zich vooral vastbijten in zijn gelijk. Sneu.

Han zei

Nou nou nou....wat gaat het weer tekeer hier op de blog. Negatieve en zure anoniem....notoire negatievelingen...zeurkousen...
Jan (Jan Wie?), wees gerust: ik ben noch een negatieveling, noch een zeurkous (ook al ervaar je dat kennelijk zo). En ook heb ik in mijn leven nog nooit de neiging gehad om een hardwerkende ondernemer (m/v) een rolletje drop of wat dan ook te ontstelen. Zij die mij kennen weten dat. En ja: ik vind het principieel armoedig en beledigend dat ik mijn tas moet openen als ik bij de kassa sta. Het dieptepunt in dat opzicht was, toen ik eens van mijn (academische, jawel Jan!) werk kwam, en mijn rugtasje, dat ik gedurende heel mijn speurtocht door de AH op mijn rug gedragen had, moest openen. Enfin: ik heb daar nu wel genoeg over geschreven, en ik hoop dat mevrouw Meins dit allemaal leest. Ze zal er niet door veranderen, en ook haar tassenbeleid zal er niet door veranderen.....die illusie heb ik allang opgegeven. En - zonnig van karakter als ik bijna altijd ben - ik doe mijn boodschappen liever (en goedkoper) bij de concurrenten in de wijk, of in ieder geval vriendelijker bejegend bij de AH's in de omgeving van Beijum.

En o ja: als je de term 'en velen met mij' gebruikt, beste Jan, dan moet ik vreselijk hard lachen. Het doet me denken aan de al enige tijd geleden overleden 'ingezonden brieven'schrijver Janssen Perio in De Groene Amsterdammer, die zijn argumenten altijd staafde met de opmerking "ik, en velen met mij'....hoe zou hij dat nou geweten hebben dat 'velen met hem' hetzelfde ergens van vonden? Die vorm van hovaardigheid is mij in ieder geval vreemd.
Tenslotte: ik beloof hierbij plechtig dat ik dit onderwerp (tassencontrôle) nooit en te nimmer meer zal oppakken, ook omdat ik me realiseer dat ik er nu wel over uitgepraat ben. Het helpt niet, dus: 'soit'!

Han zei

Dit is een fakebericht

Jan zei

Moeilijk leven voor u, ik reis regelmatig met de trein door het land. Steeds komt er een controleur langs. Arme mijnheer Borg, bij elke controle ziet men u als een zwartrijder. Het verschil tussen ticket-controle en tassencontrole ontgaat me.

Anoniem zei

Dat Jan academisch is opgeleid maar toch niet in staat is om het verschil tussen tassen controle en ticket controle te duiden geeft wel te denken... En Han, blijf deze discussie voeren zo lang deze nodig is. Het onbeschofte beleid van mevrouw Meins dient zoveel mogelijk benadrukt te worden.

Jan zei

Anoniem wil blijven hitsen daar waar Bor heeft aangegeven dit thema niet nogmaals te willen agenderen. Jammer voor hitserige anoniem. Een reiziger is te gast in een trein, zo ook in een supermarkt. Stumperige en onbeschofte en vooral aso Anoniem.

Anoniem zei

Joh Jan, niet zo schelden en tieren! Dat iemand een andere mening heeft dan u - over notabene een supermarkt- is toch geen reden om zo tekeer te gaan?

Anoniem zei

Wat een gênant mannetje is die Jan. Doet me denken aan de rechtse tokkie die altijd reageert als Han iets linkserigs in zijn blog schrijft. Of zou Jan het vriendje van de eigenaresse van die ongezellige aso winkel zijn die momenteel wordt verbouwd om ongetwijfeld nog onklantvriendelijkee terug te komen?

Jan zei

Een laaghartige anonieme reaguurder die iemand anders een Tokkie noemt. Dom scheldend over asowinkel. Niveau nihil.

Anoniem zei

Ik wil je ook best even in persoon een tokkie noemen hoor. Ik had je al gevraagd om je adres immers. Kom maar op.

Jan zei

Held anoniem noemt anderen Tokkie en wil- hoe laf- dat iemand anders hier zijn adres neerpent. Held, schrijf je adres en 06 hier op.

Anoniem zei

Ik vroeg het eerst, dus waar woon je? Wibenaheerd zeker? Of de Doornbos wellicht?

Johan Fehrmann zei

Het niveau kleuterschool is aangebroken, tijd om de reactie-mogelijkheid in deze te sluiten.