donderdag 15 augustus 2019

ZOMERBERICHT 15; GEZELLIGE ZONNIGE OPENINGSDAG NOORDEZON


Vooropgesteld, deze Beijumblogger doet dat nooit, een zie mij eens-foto op zijn eigen wijkblog plaatsen. Sterker nog, hij zet nooit privé-zaken op überhaupt het internet. Waar ga ik heen op vakantie, waar inchecken, waar eten? Etc. Facebook wemelt van de ego-berichtjes. De Veenkoloniaal in de blogger ziet de zie mij eens-berichtjes op Facebook vaak hoofdschuddend aan. Man, wat kan mij het schelen wat je eet vandaag, waar je op vakantie bent en wat voor geweldig uitzicht je op een avondje fietsen ergens wel niet hebt.

Een beetje een lang intro dit.

Foto boven, we zien de directeur van Stadsblog Sikkom, Willem Groeneveld, en de Beijumblogger. Vanmiddag ontmoet op het Noorderzon-festival.

Ondergetekende fietste erheen en verheugde zich op hét festival van Groningen. De openingsdag. Verhip, het zonnetje scheen en het was terrasjesweer.

De blogger had speciale interesse voor de Rarekiek-tent van Dagblad van het Noorden. Rarekiek? Ja, dat hoekje in dé krant van het noorden dat steevast een herkenbaar stadstafereeltje beschrijft. Leuk, alsof je er bij was. Zie hier het hoe en het waarom op Noorderzon.

Eem praot'n met de schrijvers achter Rarekiek. Leuk, er worden de komende dagen ook Rarekiek-workshops gegeven.

Terzijde, deze Beijumblogger kan af en toe hartgrondig op Dagblad van het Noorden kankeren,-gruwel, sommige aanstellerige columnisten- maar hij leest de krant al meer dan een halve eeuw.
Noem het maar betrokkenheid.

Terug naar bovenstaande foto. Ondergetekende post dan wel nooit privé-berichten op Facebook, maar daar denken sommigen anders over. Zoals Willem.

De blogger attaqueerde hem een paar weken geleden op zijn pagina over zijn privé-berichtjes. Waarom en hoezo doe je dat? Heb je dat soms nodig? Je bent toch journalist? Ok, vrijheid-blijheid, maar ondermijn je zo niet je journalistieke beroep?

Er ontstond wat je in internet-taal een fittie   kunt noemen.

Tja, Facebook of Twitter-gesteggel. Moet je eigenlijk niet doen.

Gewoon elkaar live ontmoeten, veel leuker. Zoals bij een biertent/terras vanmiddag.
Deze Veenkoloniaal, roegbainder, die vanuit zijn roots soms met gestrekt been op dingen kan reageren, ontmoette een uiterst sympathieke Willem.

Ok, die komt dan wel uit kakdorp Bedum, heul wat aans as Muzzeknoal, maar het was goed.

Nogmaals foto, gewoon gezellig en gebroederlijk. Noorderzon.

Nog eem dat Facebook-geneuzel, sommigen posten zelfs hun bord avond-eten (vooral doen, vrijheid blijheid, maar mag er over verbaast worden?).

Tja. Deze blogger ging ook nog even kort bijpraten bij een oude bekende (Beijum in haar portefeuille) van het Dagblad. Altijd eerlijk, integriteit ten top. Maaike T. Echt. Deze blogger doet niet aan slijmen.

Maaike: "Ik stop met Twitter."

Gelijk heeft ze, dat gedoe en gesteggel op social media.

Ga gewoon naar Noorderzon. Real live mensen ontmoeten. Gewoon elkaar in de ogen kijken. Samen pilsje drinken.

1 opmerking: