vrijdag 5 mei 2023

DE OMGEKEERDE VLAG IS VANDAAG OMRINGD DOOR ROOD WIT BLAUW

"IS DIT GEEN SMAAD?"

Alle omliggende roodwitblauwe vlaggen kunnen natuurlijk niet op een foto. Maar ze waren talrijk. De armetierige omgekeerde vlag sneeuwde er helemaal bij onder.

Zie nog eens het bericht van gisteren

Over bewoners van een huis die een omgekeerde vlag laten hangen met Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag. En een buurtgenoot hekelen die bezwaar aantekende.

Huisnummer van degene die bezwaar heeft tegen de omgekeerde vlag staat pontificaal op twee openlijk aangeplakte berichten op een schuur (open de link).

Vanmiddag deed  deze blogger een klein buurtonderzoekje, en hij ging op visite bij degene die met huisnummer en al aan de schandpaal werd en wordt genageld.

Die is ontstemd. "Ik wil er niet teveel heisa aangeven, maar ik vraag me af of dit geen smaad is. Vorige week zag ik een voorpagina in Dagblad van het Noorden waarin vriendelijk werd opgeroepen om tijdens 4 en 5 mei omgekeerde vlaggen te verwijderen of om te draaien naar normaal. Ik stopte dit krantenbericht in het hek van degene die vlakbij de omgekeerde vlag heeft hangen. Ik zag geen brievenbus. Ik heb het geweten en weet het nog steeds; de bewoner gooide het krantenbericht in een prop bij mijn buiten gestalde fiets en plaatste de gewraakte afbeeldingen op zijn schuur (nogmaals, open daarvoor bovenstaande link).

Deze blogger trof degene die de omgekeerde vlag heeft hangen en de epistels op zijn schuur heeft hangen niet thuis. 

Foto, achter de vaderlandse vrijheidsvlag hangt het omgekeerde exemplaar.

Gedupeerde en geshamede bewoner: "Ik verwacht dat de vlag en de gewraakte opschriften er nog weken gaan hangen,"
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Smaad is het beledigen van iemand door zijjn of haar naam of eer aan te tasten middels het geven van ruchtbaarheid aan bepaald gedrag. Wordt er via het geschrift een goede naam of eer aangetast? Dat lijkt mij niet te bewijzen.