woensdag 31 mei 2023

HET SPROOKJE BBB EN CAROLINE ZIJN NIET LANG HOUDBAAR

 "Ik ga op Caroline van der Plas van de BBB stemmen. Laat die de boel maar even opschudden en ons land naar een andere koers leiden."

Deze blogger kan zich de woorden van de Beijumer nog herinneren vlak voor de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen afgelopen maart.

Velen deden wat hij deed en Caroline werd de grootste. De zogenaamde gewone vrouw, die zou alles wel even ten goede keren.

Je hoeft geen paragnost te zijn om te weten dat sprookjes niet bestaan in de politiek. Er is een substantieel deel der kiesgerechtigden die bij elke verkiezing achter diegene aanholt waarvan ze denken dat die hun onvrede zou kunnen wegnemen. En dat is altijd gedoemd om te mislukken, geen enkele politicus of politica kan ontevreden mensen tevreden maken. Onvrede in jezelf is een kwestie van eigen verantwoording. Los het zelf op, doe er wat aan, ga in therapie of whatever. Leuk en gezellig zo'n politiek boegbeeld die je onvrede weet te vertolken. Maar-wat-heb-je-daar-aan?

Fortuin, Wilders, Baudet en nu weer van der Plas, heel fijn, ze verwoorden onvrede maar nooit lossen ze wat op in dit land. Dit land waarin volgens verschillende internationale indexen de burgers in het algemeen zeer  tevreden zijn. En de ontevredenen maar weer hopen op een leider en een politieke partij die hun verongelijktheid zou kunnen wegnemen.

De BBB zakt al weer fors in de peilingen. Aldus het EenVandaag panel, zie hier

Niet zo vreemd, want, waar staan de BBB en Caroline van der Plas eigenlijk voor? Voor holle populistische praatjes. Voor populair aan talkshowtafels kwebbelen. Moeder Caroline die in het Parlement oreert dat we fatsoenlijke omgangsnormen moeten hanteren. Waar is die moederoverste rol op gebaseerd? De zogenaamde gewone vrouw heeft het hoog in de bol gekregen.

De BBB gaat de komende weken verder zakken. Zegt deze knoalster met zijn nuchtere boeren (....) verstand. Hij is dan ook Tevreden Nederlander.

En zo krijgt de Nationale Onvrede weer meer en meer voeding....

Foto is langs de Noorddijkerweg gemaakt, de Onvrede-weg

Geen opmerkingen: