zondag 14 mei 2023

HET TE VERWACHTEN GEDOE IN DE EUROBORG (Fc Groningen)


Je hoeft geen paranormale voorspeller te zijn om het allemaal te voorspellen.

Zoals als we al weken wisten dat Fc Groningen zou gaan degraderen, zo kon je er vandaag al min of meer verzekerd van zijn dat er gekloot en geouwehoer in de Euroborg zou plaatsvinden tijdens Groningen tegen Ajax.

Junior stuurde de foto's. In goede doen zou deze blogger momenteel ook in onze Groene Kathedraal zitten. Maar stiekem vindt hij het niet erg om er niet te zijn.

Foto boven, voetballen haalt bij sommige primitieve figuren het laagste naar boven. Dom doen, horkerig, de duizenden goedwillende toeschouwers op de tribunes willen duperen.

De neiging om hier een vloekende en tierende stuk op te schrijven bedwingt deze blogger. Altijd het domme en asociale bij de ander laten, nooit zelf neerzakken tot het primitieve en asociale niveau van hooligans.

Het is 15.00 uur als dit geschreven wordt. De wedstrijd in de Euroborg is al twee keer stilgelegd door mafkezen die vuurwerk gooien.

Update 15.07 uur. En jawel hoor, definitief gestaakt. 
Update 18:30 uur, en we halen de Engelse pers met het gedonder, zie The Guardian1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Als de degradatie van FC Groningen lang duurt, zal deze club de hoge huur van de Euroborg niet meer kunnen betalen aan de gemeente Groningen, 100% eigenaar van de Euroborg NV.

De gemeente Groningen heeft in het verleden, ± 20 jaren geleden, een banklening met een hoog bedrag afgesloten om de bouw van deze voetbaltempel te kunnen financieren. Een bedrag van 16 miljoen euro. Later zal er wel meer geleend zijn, gegeven financiële tegenvallers bij de bouw en de uitbreiding van het stadion in de zomer van 2008.

Zie:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/26833/gemeente-eigenaar-van-euroborg

14 januari 2003


https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/gemeente-helpt-fc-groningen-met-uitstel-betalingen-aan-euroborg~afbd40ff/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

24 juni 2020


https://wikikids.nl/Euroborg