maandag 15 mei 2023

PRECIES TWEE JAAR GELEDEN WERD DE KORREWEGBRUG GERAMD

En om bij de kop tekst aan te vullen: en de rest is geschiedenis.

Tot in de verste verte is nog geen nieuwe brug te ontwaren. Zowel Rijswaterstaat, de Provincie Groningen als ook de Gemeente Groningen lijken zich niet druk te maken over vervanging of de aanleg van alternatieven.

Vijftien mei 2021. De Korrewegbrug lag er eerst nog prachtig bij, maar na een aanvaring was het min of meer een hoop schroot geworden.

Zie nog een de bovenste en onderste foto in een bericht van die dag

In een ander bericht, op dezelfde dag, is burgemeester Koen Sschuiling ter plaatse om poolshoogte te nemen.

De Gemeente Groningen twitterde die dag de memorabele woorden:  De gevolgen voor fietsers, voetgangers en automobilisten zijn groot. We zijn met @Rijkswaterstaat in overleg over herstel en oplossing. Snelle oplossing is nodig voor deze belangrijke fietsroute.

Zie nog eens hier

Mooie loze woorden. Kom maar op met die snelle oplossing voor deze belangrijke fietsroute.

Foto's zijn vorige week gemaakt. en maar naar boven en weer naar beneden met de fiets. Bovenaan zien dat vrachtschepen vrij spel hebben. 

Is het nou een belangrijke vaarroute of een belangrijke fietsroute?

 
UPDATE 15.25 uur. Was ik te negatief? Zie tweet.

5 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

@ Rijkswaterstaat: ga a.u.b. snel aan de gang met het mogelijk maken van een grote veerpont. In goed overleg met de gemeente Groningen en de Bewonersorganisatie De Hunze/Van Starkenborgh. De BHS.


Schakel anders het ministerie van Defensie in. Voor het maken van een drijvende pontonbrug! Die cirkelbewegingen maakt.

Anoniem zei

Er komt geen brug meer waar auto's over heen kunnen. Is ook niet nodig. Wordt een fietsbrug met lange aanloop.

Anoniem zei

Er valt prima over heen te komen met de fiets en voor auto's is er een makkelijke en snelle omweg dus het is begrijpelijk dat het geen haast heeft.

Anoniem zei

@Anoniem 11.46. Goed ter been? Geen probleem met de fiets over de fietsbrug? beetje egoïstische reactie niet? Ik red me wel, maar die ouden van dagen en de mensen in een scootmobiel die moeten niet zeuren.

Anoniem zei

Mensen in een scootmobiel kunnen gewoon omrijden, net als e-bakfietsen, e.d. Mensen die slecht ter been zijn hebben pech maar dat zullen er niet veel zijn die toch de Korrewegbrug over moeten. Deze brug is simpelweg niet essentieel. Uiteraard dient 'ie te worden vervangen maar het heeft geen haast.