donderdag 4 mei 2023

KINDERACHTIG GEDOE OM EEN OMGEKEERDE VLAG IN BEIJUM

                                                                            
"Een achterbakse buurvrouw heeft 4 en 5 mei voor jullie verpest. Ik laat me door niemand dwingen of intimideren. Ik haal nu de vlag op 4 mei om 19.00 uur weg tot 20.30 uur, daarna hangt ie er weer."

Bovenstaande tekst staat met dezelfde strekking maar met andere bewoording twee keer op een schuurtje geplakt.

Zie afbeelding links, klik groter.

Ergens diep verstopt in Beijum Zuid hangt vandaag (en morgen) een omgekeerde Nederlandse vlag. Met een boerenzakdoek erbij.

De vlag hangt er al weken.

Zie afbeelding boven.

Er is totaal geen doorrijdend verkeer, de vlag valt niemand op en deze blogger ontdekte hem een paar weken geleden min of meer toevallig.

Zie nog eens dit bericht

De enigen die zich aan de vlag zouden kunnen storen zijn de buren, want praktisch niet in zicht. Hoe het precies gegaan is, weet deze blogger niet. Maar hij stelt zich voor dat iemand opperde de vlag weg te halen en dat dit niet in goede aarde is gevallen bij de boze protesterende Beijumer of Beijumse.

 Het zou intimiderend en achterbaks over zijn gekomen en daarom blijft de vlag voor straf hangen op Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Afgezien van bovengenoemde anderhalf uur.

We vieren hier morgen als het ware ook de vrijheid om kinderachtig te mogen zijn. Beijum op z'n smalst. Gedachten blogger: haal die stompzinnige vlag daar toch weg, vooral deze twee gevoelige dagen. Het is zo ontzettend lachwekkend en idioot om hier een omgekeerde vlag op te hangen.

En als er ergernis is over dit bericht, bij de vrijheid om een omgekeerde vlag op te hangen hoort ook de vrijheid om daar een foto van te mogen maken, en er een vrij stukje bij te mogen schrijven.

De nabestaanden van gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog ervaren pijn bij het aanschouwen van de vaderlandse vlag.....Geen empathie hier, gewoon de vlag onteren...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Groot gelijk om hem te laten hangen, iedereen moet het voor zichzelf uitmaken hoe en wanneer de vlag hangt.
De boeren hebben op dit moment alle hulp nodig om te kunnen overleven.
Een omgekeerde vlag heeft niks te maken met geen respect hebben voor de gesneuvelde soldaten.

Anoniem zei

De anoniem van 19.03 heeft het niet helemaal begrepen. Vrijheid is begrensd. Laten we lekker in een tuin van anonoem tot vier uur in de nacht gaan barbecueën. Wekenlang, moe kunnen.
Veteranen deden een emotionele oproep om de omgekeerde vlaggen te verwijderen. Denk even na. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1110984363/emotionele-oproep-om-omgekeerde-vlag-weer-goed-te-hangen-respect-naar-veteranen

Anoniem zei

Wtf, worden boeren ook naar een concentratiekamp vervoerd om daar vergast te worden?

Anoniem zei

Het wordt tijd om die omgekeerde vlag tokkies de samenleving uit te schoppen. Achterlijk BBB/FVD volk.

Anoniem zei

Die anoniem van 19.03 is te dom om te poepen. Boeren hebben het helemaal niet moeilijk, wat een gezwets zeg.

Anoniem zei

Mensen de samenleving uitschoppen is precies wat de nazi's in de oorlog deden.

Anoniem zei

De nazi's deden wel meer dingen in de oorlog die ook niet relevant zijn. Wel is het stereotyperend dat de omgekeerde vlaggen tokkies zichzelf graag vergelijken met oorlogsslachtoffers. Gênant maar zeker typerend. De coronawappies deden dat 2 jaar geleden ook. Maar dat zal grotendeels dezelfde groep permanent boze idioten zijn.