donderdag 30 november 2023

BOTTEMAHEERDER EMIEL HEUFF WINNAAR GROOT DICTEE DER NEDERLANDSE TAAL

Het ziet er gezellig uit op een buurtfeestje in de Bottemaheerd. Foto rechts, is al weer even een tijdje geleden.

De bewoner uiterst rechts op de foto, met groen shirt, was tijdens het maken van de foto gewoon nog.one of the guys. Maar sinds een aantal dagen ligt dat heel anders. De Bottemaheerd herbergt een beetje een beroemdheid. Een winnaar.

Emiel Heuff is de naam. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal staat sinds enkele dagen op zijn naam (gedeeltelijk eerste).

Op 25 november berichtte de Taalstaat van KRO/NCRV: 

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is dit jaar gewonnen door Walter Oussoren (docent Nederlands) uit Alphen aan den Rijn en Emiel Heuff (werkt bij architectenbureau) uit Groningen met allebei acht fout. Dat is zojuist bekend geworden tijdens de uitzending van het KRO-NCRV programma De taalstaat op NPO Radio 1

Klik op de link, er staat een video in het bericht waarop is te zien dat ex-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet, PvdA) de prijs uitreikte. 

De linker afbeelding is als screenshot uit de video gehaald. Presentator Frits Spits staat tussen beide winnaars in. Emiel staat rechts.

Een beetje een late felicitatie Emiel. Bij deze. En Bottemaatjes, weest gerust een beetje trots op jullie beroemde heerdgenoot. 

Geen opmerkingen: