donderdag 2 november 2023

GEEN STORM IN BEIJUM, WEL ECHT HERFSTIG

 

Code zus en code zo in het land vandaag.

Een beetje herfststorm, prachtig toch? Storm Ciarán heet het dit keer. Modern, stormen een naam geven en met codes strooien.
 
Tegen half vijf reed deze blogger met zijn charmante chauffeuse achter het stuur door een stukje Stad en daarna de wijk rond.
 
Storm? Mwaaah. Al lijkt het nu, 18.15 uur, iets aan te trekken. Waarschijnlijk krijgen we in het noorden nog een staartje. Buiten huilt de wind om het huis, zogezegd.
 
Mijn gedachten gaan terug naar 1972. Er raasde een storm over het land! Zonder naam en zonder code. Maar dat was echt een storm dames en heren. De storm ontwortelde vijf miljoen (!) bomen in Europa.
 

Blogger moest even in het Trefpunt zijn voor iets. Een smalle weg, nog wel, niet prettig om een tegenligger te hebben.

Foto links, dit tot vier meter verbreden? Zie bericht van gisteren. En die lantaarnpalen dan? Vraagt ondergetekende zich af.

Overige foto's, het werd al snel schemerig. Storm stelt hier niks voor, maar het is wel echt herfst. Mooi om te zien hoe de bladeren ronddansen op het wegdek.

Afbeelding beneden, vanaf kruispunt Beijum Zuid Ring Oost opkijken. Autolampen en regendruppels streden om voorrang wat betreft gezien worden.

Terug in mijn behaaglijke huis. Verwarming aan, laptopje op schoot. 
Leve de herfst. En nou aub nog een keer een echte storm.

Geen opmerkingen: