zondag 12 november 2023

ONDERTUSSEN ROND DE KORREWEGBRUG (betonblokken?)Lezer makte afgelopen vrijdagmiddag op verzoek even foto's van de werkzaamheden rond de Korrewegbrug.

Want bijna twee weken geleden is er een begin gemaakt met de aanleg van hellingbanen.

Zie nog eens eens dit bericht

Wel voor Kerstmis klaar, toch niet, want pas in januari. Je kunt er geen peil op trekken.

Maar de fotograaf kon vanaf de Ulgersmaweg niet bij de brug komen.

Zie afbeeldingen, ongeveer 150 meter voor de pek waar de brug zou moeten liggen zijn hekken geplaatst.

Als je op de bovenste foto links kijkt, lijkt het alsof parkeren er geblokkeerd is. Geen idee of de auto opgesloten is, of dat die van een der werklieden is.

Blogger is omdat hij 'even van de wereld' is geweest de draad een beetje kwijt wat betreft de hellingbanen. Interessant om even op de Twitteraccount van de buurtjes uit De Hunze te kijken. Die wonen per slot van rekening het dichtst bij de afwezige brug. Ene Chris postte eergisteren de drie twitterberichten die we zien.

Betonblokken? De blogger zal zich laten informeren en komt er later op terug.
Update 17.30 uur. Bewoner van De Hunze:
Het betonblok is een eis van de gemeente om zo te voorkomen dat auto's dit pad als sluiproute gebruiken. Er is een melding gemaakt bij gemeente dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. We moeten even kijken hoe daar een oplossing voor wordt gevonden. De blokken zijn voorzien van reflectoren. De aankondigingsborden worden/zijn aangepast conform afspraken. De komende week wordt de middengoot zodanig aangepast dat hier geen gebruik van kan worden gemaakt. Dit ivm 2-richtingsverkeer op de zuidelijke fiets- loopbrug. Deze werkzaamheden worden donderdag uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden vanaf 20 november moeten brommers en scooters gebruik maken van omleidingsroutes.

Update 17:35 uur, zelfde bewoner, en deze blogger snapt er even niks van (kan nog komen).
Ik heb zelf ook nog een klacht ingediend via het formulier wat hier gedeeld is van de gemeente. Ik vind het namelijk nogal raar dat alle bouwmaterialen aan deze kant van de brug staan terwijl er aan de andere kant Ulgersmaweg (richting Binnenpret) hartstikke veel ruimte is omdat daar geen auto’s meer rijden. En wij nu met al die kleine kinderen van de wijk, en auto’s en middelbare schoolleerlingen en hier parkerende vouwfietsers ‘s ochtends langs de afzethekken moeten met een zeer versmalde straat met aan de zijkant hekken met gevaarlijk uitstekende dwarse betonblokken waar de Tour de France jaloers op zou zijn. Ik kan er echt niet bij.
Geen opmerkingen: