donderdag 16 november 2023

VANOCHTEND STARTSCHOT HELLINGBANEN


 Lees via Rijkwaterstaat Noord

Update 15.40. Lezer stuurde foto.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie verzint er toch zoiets doms.

Kees Huizenga zei

Voor mij is de vraag hoe de Ulgersmakade versterkt kan worden. Hoe vindt deze versterking plaats? Door metalen palen te boren en daarboven dikke metaalplaten te leggen? Of dikke planken van hout (gevaar: deze houten planken kunnen na een paar jaar gaan verrotten in de vette en drassige kleigrond)? Het gaat om een goede fundering. Vergelijkbaar met de fundering van een huis.

Kan Rijkswaterstaat (RWS) dit nader gaan uitleggen?


De komende tijd zal ik gebruik gaan maken van de omwegroute via de Oostersluis.

Chris zei

Er wordt helemaal niets versterkt aan de kade. De hellingbanen krijgen nu een aparte fundering, waardoor de kade niet extra wordt belast.

Groningen was beter af geweest zonder deze dure tijdelijke oplossing. Zo dadelijk is er nog minder urgentie om op korte termijn een nieuwe brug te bouwen.

Anoniem zei

Achterlijk idee deze hellingbanen. Alleen maar voor die anderhalve paardenkop die per se met een scoot mobiel hier over de brug moet.

Anoniem zei

Echt kansloos dit allemaal. Had allang een daadwerkelijke nieuwe brug kunnen liggen. Dit zou een van de prioriteiten van het bestuur van groningen moeten zijn geweest vanaf dat de brug er uit geramd werd. Teleurstellend, maar gelukkig kunnen we dan biinenkort toch EINDELIJK weer eens fietsend het kanaal over